Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2021

shortlist2021geschiedenisDe shortlist met vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2021 is bekendgemaakt in radioprogramma OVT door juryvoorzitter Khadija Arib.

Genomineerd zijn:
  • Philip Dröge, Moederstad. Jakarta, een familiegeschiedenis (Spectrum)
  • Jelle Gaemers, Willem Drees. Daadkracht en idealisme (Boom)
  • Margriet van der Heijden, Denken is verrukkelijk. Het leven van Tatiana Afanassjewa en Paul Ehrenfest (Prometheus)
  • Sandra Langereis, Erasmus, dwarsdenker. Een biografie (De Bezige Bij)
  • David Van Reybrouck, Revolusi. Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld (De Bezige Bij)

Over de Prijs

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000,- verbonden.

Jury 2021

De jury van 2020 wordt gevormd door:

Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Mineke Bosch, hoogleraar Moderne Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen; Maria Holtrop, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Nelleke Noordervliet, schrijfster, verbonden aan Trouw; Maarten Prak, hoogleraar Economische en Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht; Hubert Slings, wetenschappelijk medewerker bij het Nederlands Openluchtmuseum.

Juryvoorzitter is dit jaar Khadija Arib, lid van de Tweede Kamer.

Uitreiking

Op 31 oktober 2021 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2021 uitgereikt door juryvoorzitter Khadija Arib tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Bron: https://www.maandvandegeschiedenis.nl/page/23054/shortlist-bekend-libris-geschiedenis-prijs-2021

RATING
STEMMEN
HITS

114

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief