Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Schrijver en antropoloog Sinan Çankaya is de winnaar van de E. du Perronrpijs. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Night University festival van Tilburg University. Çankaya wint de prijs voor zijn zeer persoonlijke boek Mijn ontelbare identiteiten.

De E. du Perronprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een schrijver die – net als E. du Perron – het debat over multiculturele kwesties weet te beschrijven en beïnvloeden. Als kind van Turkse arbeidsmigranten groeide Çankaya op in een Nijmeegse arbeiderswijk. Hij studeerde culturele antropologie en promoveerde op het onderwerp ‘etnisch profileren’ bij de Amsterdamse politie. 

In zijn boek Mijn ontelbare identiteiten legt Çankaya de pijn van sociale stijging bloot. Structurele uitsluiting en racisme vormen de rode draad van zijn verhaal. Mijn ontelbare identiteiten houdt de lezer een kritische spiegel voor en geeft een realistisch beeld over opgroeien in Nederland als kind van migranten.

Andere genomineerden waren Raoul de Jong, Lucas Waagmeester en Laura Jansen.

Bron: https://universonline.nl/nieuws/2022/05/11/sinan-cankaya-winnaar-e-du-perronprijs/

RATING

STEMMEN

HITS

322

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE