Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.
besteboek2022

Tom de Cock en Abi Daré schreven beste boeken voor jongeren 2022

Op het Young Adult-festival BoekTok Live in het Literatuurmuseum zijn de winnaars van het Beste Boek voor Jongeren 2022 bekendgemaakt. Schrijver en BoekTokker Kluun reikte de prijs in de categorie 'Oorspronkelijk Nederlandstalig' uit aan Tom De Cock voor 'Lily' en aan Abi Daré als winnaar in de categorie 'Vertaald' met haar boek 'Het meisje met de luidende stem'.

Het Beste Boek voor Jongeren is een literaire prijs voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. De prijs bekroont boeken van hoge kwaliteit die goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Zo worden ze geholpen een boek te vinden waar ze leesplezier aan beleven. Een jury van volwassenen stelde de shortlist samen, waarna de jongerenjury de twee winnende boeken bepaalde.

Bron: Hebban

RATING

STEMMEN

HITS

183

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE