Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Uitreiking eerste Jana Beranováprijs aan Peggy Verzett

Peggy VerzettDe eerste Jana Beranováprijs, ingesteld door het Rotterdamse literatuurfestival Woordnacht, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie.

Peggy Verzett is werkzaam en woonachtig in Rotterdam sinds 1986, als dichter, beeldend kunstenaar (olieverfschilderen) en als docent Nederlands en Beeldende Vormgeving.

Zij debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en haar vliegstro (2016). Voor Letteren 010 schrijft Verzett de maandelijkse column Mede Mensch.

Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

RATING

5

STEMMEN

1

HITS

1730

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active