Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

wizo WIZO-Literatuurprijs 2019: Meir Shalev voor De wilde tuin

Joyce Numann, voorzitter van WIZO Cultuur heeft zondag 10  november tijdens een bijeenkomst in de Roos in Amsterdam de winnaar van de WIZO-Literatuurprijs 2019 bekendgemaakt: Meir Shalev voor zijn boek De wilde tuin. Meir Shalev was met vijf  andere schrijvers genomineerd. Van de deelnemende WIZO-leesclubs kreeg Shalev de meeste waardering. Het is de achtste keer dat de WIZO-Literatuurprijs is uitgereikt. In 2018 won David Pefko met zijn boek Daar komen de vliegen.

Bijzonder aan de WIZO-Literatuurprijs is dat de lezers de jury vormen. Zij beoordelen de door de WIZO literatuurcommissie geselecteerde boeken. Het tweede kenmerk van deze literatuurprijs is dat het gaat om schrijvers met een joodse of Israëlische achtergrond. Ook vertaald werk kan dus meedingen.

De overige genomineerden voor de WIZO-Literatuurprijs 2019 waren:
De rode dageraad,  Simon Sebag Montefiore
De verbintenis van tegenpolen, Alice Hoffman
De Weense sigarenboer, Robert Seethaler
Nacht in Jeruzalem, David Grossman
Vreemdelingen met dezelfde droom, Alison Pick

Genomineerd voor de WIZO-Literatuurprijs 2020 zijn:
De onsterfelijken,  Chloe Benjamin          
Het beloofde feest,  Ilay den Boer
Akte van mijn moeder, András Forgách
Vrachtbrief, Miriam Guensberg
Wijzigingen bijhouden, Sayed Kashua
Salomonsoordeel, Robert Vuijsje

Lezen voor een goed doel

Wat de WIZO-Literatuurprijs ook bijzonder maakt, is dat de lezers bijdragen aan een goed doel. Deze  keer is de opbrengst bestemd voor de aanschaf van boeken voor de bibliotheek van het WIZO tehuis voor ouden van dagen Beit Horim in Tel Aviv.

RATING

STEMMEN

HITS

1692

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE