Skip to main content
Hits: 572
Al sinds 1976 wordt de grootste schrijfwedstrijd voor fantasy-, sciencefiction-, en horrorverhalen georganiseerd, onder verschillende namen, zoals de King Kong Award en de Millenniumprijs. Een van de meest actieve deelnemers en later ook organisatoren en promotors van deze schrijfwedstrijd was Paul Harland (pseudoniem van Paul Smit). Hij won de wedstrijd vier keer, was tien keer jurylid en organiseerde hem drie keer. In 2003 werd hij vermoord. De schok in de speculatieve schrijfscene was enorm en de prijs werd vanaf dat jaar naar hem vernoemd: de Paul Harland Prijs, later de Harland Awards en vanaf 2023 de Harland Prijs. Paul Harland publiceerde tien romans en twee verhalenbundels.

De Harland Prijs daagt de deelnemers uit een overtuigend verhaal te vertellen in 7.500 woorden, onderwerp, stijl en subgenre zijn vrij, als het maar een speculatief element bevat (fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en aanverwanten). De deadline voor 2023 is op 8 oktober en inzenden kan vanaf 8 september. Zie onder voor de planning, het reglement, de historie, alle vorige winnaars, en - ter inspiratie - een aantal gratis te downloaden ebundels met hoog geëindigde verhalen.

Deze schrijfwedstrijd is onderdeel van de Hebban Schrijfwedstrijdencyclus en wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Fantastisch Genre.
Deadline
Winnen
De hoofdprijs is 1.000 euro en de beste vijf verhalen worden in een ebundel op Hebban.nl gepubliceerd (publicatievergoeding 50 euro).