Gedichten om te koesteren

Verzacht met je woorden de pijn van ouders die een kind verloren. 

koesteren 2021Met Koester biedt de vzw Kinderkankerfonds al meer dan 30 jaar thuiszorg aan kinderen.

Koester slaat de brug tussen het ziekenhuis en de thuiszorg door zieke kinderen en hun ouders te begeleiden in de overgang van een behandeling in het ziekenhuis naar een behandeling thuis. Dat gebeurt zowel in de curatieve, palliatieve als post-palliatieve fase.

De belangrijkste taak van Koester is de begeleiding van palliatieve kinderen in het Vlaamse landsgedeelte, op jaarbasis overlijden er helaas 30-35 kinderen, waarvan 85-90% thuis in familiale kring. 

Elk jaar stuurt de liason equippe van Koester rond de sterfdatum de ouders een kaart ter herinnering dat Koester hen niet vergeten is. 


Voor die kaarten gaan Koester en Creatief Schrijven vzw op zoek naar passende teksten.

Klim in je pen

Wil jij samen met Koester deze ouders een hart onder de riem steken? Doe dan mee aan deze wedstrijd. Schrijf een passend gedicht om het leed van ouders te verzachten. Een gedicht over verlies, pijn, verdriet en rouw, maar vooral ook over het ‘wederopstaan’, over de draad terug opnemen, positief in het leven staan, over een warme herinnering en een koesterende gedachte aan een overleden kind.
Wil jij graag deel uitmaken van dit prachtige project, stuur je gedicht in vóór 1 januari 2022. 

Vakjury

Een vakjury selecteert één winnaar.
Die ontvangt een boekenbon t.w.v. 100 euro. Zijn/haar tekst verschijnt op een kaart. 

Jury team Koester

Medewerkers van het team van Koester selecteren daarnaast ook nog vijf teksten die op kaarten worden gedrukt.

Prijsuitreiking en ontmoeting

Op 6 november vindt in Mechelen de prijsuitreiking plaats van de vorige editie van de wedstrijd. Het is een middag met schrijfsessies waar het vinden van de juiste woorden bij afscheid centraal staat. Van harte welkom op deze hartverwarmende middag  in de prachtige bibliotheek Predikheren. 

De datum voor de prijsuitreiking van deze editie van de wedstrijd volgt.

Bron: https://azertyfactor.be/wedstrijd/gedichten-om-te-koesteren-5