Video killed the literature star

Video killed the literature starIs de literatuur van de toekomst ethisch of esthetisch? Heeft onze nieuwe digitale wereld de relevantie van pen en papier uitgewist? Zoeken we nog zingeving in het lezen van een verhaal, of willen we enkel vermaakt worden door flitsende beelden? Is het zoals in het liedje Video killed the radiostar van de Buggles en “Pictures came and broke your heart”?

Ga aan de slag met deze vragen en klim in je pen. 


Kans maken op publicatie in magazine?

Schrijf een tekst over de rol van literatuur in onze huidige maatschappij. Bezorg ons je creatie van maximaal 150 woorden en wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende magazine DNG van het Vermeylenfonds. Deze publicatie vier de 150ste verjaardag van August Vermeylen. Het is dus een bijzonder nummer. 

Deadline:15 feb. 2022


Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vier keer per jaar publiceren zij het magazine DNG.  Sinds dit jaar verschijnt er hier vier keer per jaar een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema. Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!

Bron: https://azertyfactor.be/wedstrijd/video-killed-the-literature-star