LiteratuurPrijs Zeist 2022

Gedichtenwedstrijd voor de LiteratuurPrijs Zeist 2022

zeistDit jaar organiseert Stichting Literaire Activiteiten Zeist, in samenwerking met KunstenHuis Idea Zeist en Vereniging TAALPODIUM, voor de zevende keer de LiteratuurPrijs Zeist. Daartoe wordt een open gedichtenwedstrijd uitgeschreven. Deelnemers kunnen tot uiterlijk 31 juli 2022 met een niet eerder gepubliceerd gedicht meedoen aan de wedstrijd. Het thema is naar eigen keuze. Het wedstrijdreglement is te vinden op de website van Literair Zeist (www.literairzeist.nl). Daarin staat ook op welke wijze de gedichten moeten worden ingezonden.
Op 18 november 2022 wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond met voordracht van de prijswinnende drie gedichten, de eervolle vermeldingen en muziek. Deze avond vindt plaats in de grote zaal van gebouw De Klinker (muziekschool en bibliotheek) te Zeist.
De prijzen worden uitbetaald in euro’s; eerste prijs 350, tweede prijs 250 en derde prijs 150 euro.
De LiteratuurPrijs Zeist verzorgt ook ditmaal de uitgave van een fraaie bundel. Hierin worden alle bekroonde én een aantal extra geselecteerde gedichten opgenomen, in totaal dertig gedichten.
De jury wordt gevormd door Cees van Domselaar, dichter/schrijver/neerlandicus, Nanny Luijsterburg dichter/schrijver/beeldend kunstenaar en Fred Penninga, dichter/schrijver/uitgever/adviseur literair Zeist en lid van het Utrechts Dichtersgilde.
Deadline schrijfwedstrijd: 31-07-2022 23:30
Website waarop verdere informatie te vinden is: http://www.literairzeist.nl
Hits: 1140