Schrijfwedstrijd Scène Poétique

poetique2022Wil jij jouw gedicht opgenomen zien in een tentoonstelling over kunstenaar Floris Jespers? Met onder andere Paul van Ostaijen vormde hij de ‘Bond Zonder Verzegeld Papier’, een van de eerste modernistische kunstenaarsgroepen in België. Laat je inspireren door Jespers’ unieke werk en misschien hangen jouw woorden binnenkort mee op de expo ‘Sprekend Floris’.

De wedstrijd

Schrijf een gedicht dat past op één A4-blad. Laat je voor dat gedicht inspireren door één of enkele van de werken van Floris Jespers. Er zijn vijf werken waaruit je kan kiezen. Je schrijft in Nederlands of het Frans. Dialect, jongerentaal, ... is toegelaten. De deadline is vrijdag 30 september 2022

Druk hier om de vijf werken van Floris Jespers te zien. Je kan dit bestand downloaden en printen indien je dat wenst.

Een vakjury selecteert tien winnende gedichten: vijf winnaars in de leeftijdscategorie 18 tot 25 jaar, vijf winnaars die ouder zijn dan 25 jaar. 

De tien winnende gedichten krijgen een plaats op de tentoonstelling Sprekend Floris. Aangezien Jespers en zijn tijdgenoten creatief aan de slag gingen met woord en vorm, mag ook jij dat doen. Enige regel: het eindresultaat moet passen op één A4-blad. Deelnemen kan enkel op dit platform (FAQ).

Alle deelnemers worden feestelijk uitgenodigd op de expo.

Neem je deel voor 15 september? Dan maak je kans op een duoticket voor de halve finale van het WK Poetry Slam in Brussel eind september.

Bron: https://azertyfactor.be/wedstrijd/scene-poetique

Hits: 552