Skip to main content

De Renate Dorrestein Prijs schrijfwedstrijd is open voor iedereen die een literair kort verhaal wil schrijven. De beoordeling van de ingezonden verhalen gebeurt anoniem, de jury kan zich dus niet laten beïnvloeden door de naam van een bekende schrijver of die van een onbekende debutant. Daardoor heeft iedereen werkelijk een gelijke kans.

Alle soorten literaire verhalen zijn welkom.

Zorg er voor dat je als auteur een goed beeld hebt van wat al bestaat, welke clichés en valkuilen je moet vermijden en schrijf dan je allerbeste verhaal. Of twee. Het is toegestaan om samen met anderen je verhaal te schrijven. De Renate Dorrestein Prijs is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor alle deelnemers, een geldprijs (1000 euro) en eeuwige roem voor de winnaar. Als bonus worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd en worden de winnende auteurs in een artikel gepromoot richting zo'n kwart miljoen Hebban-leden.

Inzenden kan vanaf 1 juni via een formulier in het inzendartikel dat dan op Hebban.nl verschijnt. De deadline is op zondag 25 juni 2023. Meer informatie tref je aan in het aankondigingsartikel en hier vind je de belangrijkste regels van deze schrijfwedstrijd. De uitreiking vindt plaats in september 2023.

Bron: https://www.hebban.nl/schrijfwedstrijden/renate-dorrestein-prijs

Deadline: JUNI

Hits: 245