Voor schrijvers, door schrijvers

Nieuwtjes

Nieuws en nieuwtjes. De laatste informatie over literaire prijzen, boeken die binnenkort verschijnen, nieuwe schrijfwedstrijden, boekpresentaties of interessante bijeenkomsten, etc. De artikelen zijn, om rede van actualiteit, maar een beperkte periode leesbaar in deze rubriek, maar blijven langer beschikbaar in de originele rubriek. Net door ons gepubliceerde nieuwe schrijfwedstrijden zijn hier enkele weken te zien, maar het hele overzicht kun je bv vinden in de rubriek schrijfwedstrijden.

Heb je zelf een, voor onze leden en bezoekers, lezenswaardig nieuwtje of een tip waar we een nieuwtje kunnen vinden? Laat het ons aub weten.

klikhier om ons te informeren over een nieuwtje.

Nieuwe schrijfactiviteit: SF & Fantasy

Met enige regelmaat ontving de redactie van Schrijverspunt de vraag waarom er geen schrijfactiviteit was voor het schrijven van Science Fictionverhalen of Fantasy. Voor de redactie een reden om deze nieuwe schrijfactiviteit toe te voegen. Vanaf heden is het mogelijk om verhalen in dit genre toe te voegen. We zijn zeer benieuwd naar de belangstelling voor deze nieuwe schrijfactiviteit.
SF FantasyScience fiction en Fantasy vallen beide onder een speculatief fictiegenre waarin veel elementen, personages en instellingen worden gecreëerd uit verbeeldingskracht en speculatie in plaats van uit de realiteit en het dagelijks leven. Er is echter een duidelijk verschil tussen science fiction en fantasy. Science fiction is gebaseerd op wetenschap en technologie en geeft daarom scenario's weer die op een dag waar zouden kunnen zijn. Fantasy daarentegen heeft betrekking op veel bovennatuurlijke elementen en vindt plaats in een wereld die niet bestaat en nooit kan bestaan.
Leden kunnen gratis een verhaal in maximaal 1000 woorden toevoegen voor deze schrijfactiviteit. Bezoekers en leden kunnen vervolgens de verhalen lezen en bijvoorbeeld van een review voorzien.
 
Je kunt deze mogelijkheid vinden, in het menu, bij schrijfactiviteiten. Zin om een verhaal te schrijven en te publiceren in deze schrijfactiviteit? Graag! Alhoewel we elke maand honderden verhalen ontvangen is de collectie voor SF & Fantasy natuurlijk nog erg beperkt. Met jouw inzending heeft de liefhebber weer wat extra's te lezen.
 
Klik hier om naar deze schrijfactiviteit te gaan.

Hits: 130