Nieuwtjes

Nieuws en nieuwtjes. De laatste informatie over literaire prijzen, boeken die binnenkort verschijnen, nieuwe schrijfwedstrijden, boekpresentaties of interessante bijeenkomsten, etc. De artikelen zijn, om rede van actualiteit, maar een beperkte periode leesbaar in deze rubriek, maar blijven langer beschikbaar in de originele rubriek. Net door ons gepubliceerde nieuwe schrijfwedstrijden zijn hier enkele weken te zien, maar het hele overzicht kun je bv vinden in de rubriek schrijfwedstrijden.

Heb je zelf een, voor onze leden en bezoekers, lezenswaardig nieuwtje of een tip waar we een nieuwtje kunnen vinden? Laat het ons aub weten.

klikhier om ons te informeren over een nieuwtje.

Veranderingen bij Schrijverspunt

veranderingenIn de afgelopen periode waren er de nodige veranderingen zichtbaar op de website. Ook de komende tijd zal dat het geval zijn. Wellicht is het de meeste bezoekers niet eens opgevallen maar enkelen gaven toch aan de wijzigingen soms niet te begrijpen en niet altijd op prijs te stellen. We leggen graag uit waarom wij de aanpassingen noodzakelijk vinden.

Veiligheid voor bezoekers en leden:

Met meer dan 3000 leden voelen we ons verplicht om het maximale te doen om de veiligheid en privacy van de, gelukkig beperkte,  aan ons verstrekte informatie goed te beheren. We doelen op naam, e-mailadres e.d. Om die reden updaten we de website vrijwel direct als er een nieuwe veiligheidsupdate beschikbaar is. Ook treffen we allerlei maatregelen om toegang tot onze website door ongewenste gasten zoveel mogelijk te beperken. Dat je soms een aantal afbeeldingen te zien krijgt waar je uit moet kiezen is daarvan een voorbeeld (captcha). Het maakt de website niet altijd gebruiksvriendelijker maar wel veiliger.

Gebruik van verschillende devices/apparaten:

De praktijk leert dat steeds meer bezoekers de website niet bezoeken door gebruik te maken van een desktop of vaste pc, maar steeds vaker ook door gebruik te maken van een tablet of mobiel. Op dit moment ligt de verhouding bij bezoekers al op 50% gebruik van tablet/mobiel om de website te bezoeken. We streven ernaar de website gebruiksvriendelijk te houden voor elke bezoeker, waarbij de device (desktop, laptop, tablet, etc.) welke men gebruikt niet van belang is. Om die reden zijn er aanpassingen welke de toegankelijkheid voor kleinere apparaten optimaliseren.

Gebruiksvriendelijkheid:

Op Schrijverspunt zijn continue, gemiddeld, meer dan 10.000 artikelen te vinden. Bezoekers moeten daar de weg maar in kunnen vinden en daar doen we ons best voor. Het effect van al die artikelen is enerzijds een beperking van de vindbaarheid maar aan de andere kant kunnen dat grote aantal artikelen de paginasnelheid ook ongewenst verlagen. Om die reden zijn we actiever in de handhaving van het maximaal aantal gepubliceerde artikelen. Inzendingen van schrijvers voor schrijfactiviteiten garanderen we een minimale publicatietijd van een jaar, maar in de periode daarna verwijderen we de gepubliceerde artikelen incl. bijvoorbeeld de reviews, commentaren en dergelijke. Alleen inzendingen van plusleden publiceren we langer. Daarmee houden we de hoeveelheid artikelen wat in de hand, belasten we de server minder (snelheid van de website) en blijft het overzichtelijker.

Sinds enige tijd beperken we ook enigszins de gebruikersmogelijkheden van leden. Waarschijnlijk en zonder slechte bedoelingen zagen we helaas de meest vreemde instellingen, toevoegingen, etc. van schrijvers bij de schrijfactiviteiten. Veel opties zijn door het websitebeheer van Schrijverspunt ingesteld voor de meest optimale presentatie. In de oude situatie was het voor leden mogelijk om die soms te wijzigen. Die mogelijkheid is nu beperkt en daarnaast kunnen alleen plusleden nog eigen artikelen aanpassen.

Inbreng leden:

Voor schrijvers, door schrijvers is het motto van Schrijverspunt. We stellen dan ook altijd reacties van leden erg op prijs. Suggesties, opmerkingen en bijvoorbeeld foutmeldingen ontvangen we graag en nemen we altijd serieus. Zinvolle suggesties resulteren dan ook vaak in aanpassingen of bijvoorbeeld nieuwe schrijfactiviteiten.

Dit is geen compleet overzicht van de, volgens ons, noodzaak om de website periodiek en structureel aan te passen, maar we hopen daarmee enig inzicht gegeven te hebben.

HITS

566

Klik hier om jouw commentaar toe te voegen.