1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1116 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

In vergetelheid groeien

Publicatie op: 05-06-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

In vergetelheid groeien

148 Hits.
Door denken aan grotere dingen
verstrooid in een hoekje gelegd
 
een sprankeltje licht doet
in vergetelheid groeien
in stilte spreiden
 
en op een lentedag is er een kind
dat zich verrukt naar het kleine buigt
 
en de volwassenen kijken
vanuit hun hoogte ook
en zien zover hun ogen reiken
onder de nog bladerloze bomen
duizend witte anemonen.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

18.07.21
Feedback:
Deze bekoord
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
06.06.21
Feedback:
Hoe meer ik het lees, hoe mooier het wordt!
Zonder afbreuk te doen op jouw aanvoelen, zou ik het woordje 'ook' in de laatste alinea weglaten en de laatste twee regels omdraaien.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Maryse Van Hal 08.06.21
  Ik heb getwijfeld over het woordje 'ook', vond het uiteindelijk ritmisch beter met het woordje, maar klinkt misschien inderdaad toch minder mooi.
  ik vond met 'duizend anemonen' als laatste te zetten, dat het een sterker beeld zou geven. Ritmisch is het misschien omgekeerd beter inderdaad...
05.06.21
Feedback:
Mooi, Maryse
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Mijn eerste orgasme
320
Lezen?
Leg je handen
292
Lezen?
Missing ?
291
Lezen?