Voor schrijvers, door schrijvers

Poëzie

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

60 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Mijn woorden zijn mijn wapens
Geen gedicht, geen column, geen verhaal. Maar een gedachte en gevoel die ik uit in deze woorden. Zie het maar een beetje als de achterliggende gedachte achter GaafWoord, mijn columns, gedichten en verhalen. Een stukje motivatie waarom ik dingen doe zoals ik ze nu doe na mijn burn-out.
 
MIJN WOORDEN ZIJN MIJN WAPENS
 
Mijn Zachtmoedigheid kan keihard aankomen en een punt maken
Mijn Compassie kan de kilheid bloot leggen van haat en geweld
Mijn Passie kan het uitgeblust vuur opnieuw laten branden in harten
Mijn Medeleven kan het vonkje zijn van nieuwe warmte diep in een mens
Mijn liefde voor die ander, klein of groot, jong of oud, kan liefde laten groeien
 
Woorden kunnen gebruikt en misbruikt worden. Menig alleenheerser, machtsdenker, of egoïstisch bestuurder weet dit maar al te goed. Zij zetten het woord naar hun hand. Passen dat toe op die momenten waar anderen zwak zijn. Zwak door angst of verdriet. Door pijn of leed. Door onzekerheid of verlies. Door kennis tekort of informatiebeperking. Om zo hun woorden in hoofden en harten te krijgen en volgers lijdzaam te leiden. Te leiden naar de afgrond, naar een nieuwe oorlog, naar een tijd van beperking of opsluiting in een wereld zonder enig vooruitzicht. Naar een tijd zonder liefde. Naar liefdeloosheid die alleen maar aftakeling brengt aan het goede in de mens.
 
Mijn woorden zijn mijn wapens
 
Zwaarden gesmeed in liefde om bedrog en leugens te doorklieven
Geweren geladen met kogels vol compassie, om te richten en harten te raken
Speren met vlijmscherpe punten van zachtmoedigheid om die ander te doorboren
Bommen en granaten die passie neer laten dalen op hoofden van hen die niet weten
Pijlen met medeleven om doel te treffen diep in het hart
 
Het geschreven of gesproken woord is een krachtig instrument in de handen van velen. Ik probeer in het klein een steentje te gooien in jouw vijver. Misschien tot schrik, misschien tot een kleine rimpeling. Een steentje vol liefde om de spiegel te raken. Zodat jij omkijkt en jezelf ziet in die spiegel. Een mens zoals zo velen? Nee, een uniek wezen, op weg naar zijn of haar volmaaktheid. Kijk in jouw spiegel en vervul jezelf met liefde, compassie, medeleven, passie en zachtmoedigheid.
 
En laat jouw woorden dan ook wapens zijn. Om anderen te treffen, te raken in liefde, geloof en hoop. Voer de oorlog van de liefde, juist in deze tijden van haat, geweld, pijn, angst en verdriet. Laat je hart zien in de kleine dingen. Laat je hart spreken en tref die ander.
 
GaafWoord
 
PS: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Mijn woorden zijn mijn wapens"

03.05.21
Feedback:
Whatever it may be...sterk!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig