1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1088 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 13-10-2021

Hits: 82

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Neem me mee

Aangepast: 13-10-2021
Neem me mee naar een plaats hier ver vandaan
Aan de voet van bergen in wildgroene dalen
Waar ik tot rust kan komen, vrij adem kan halen
Waar pretenties, noch misleidingen bestaan
 
Een plaats waar alles is precies dat wat het lijkt
Waar ik rond kan dolen zonder te verdwalen
Waar slechts zon en maan mijn hartritme bepalen
Daar waar het leven hoger dan de hemel reikt
 
Hier strijden enkel bomen om de macht
Maar staan eensgezind garant voor mijn bescherming
Onwankelbaar, betrouwbaar, onbevreesd
 
Zij waken over mij bij dag en nacht
Terwijl ik opkijk naar de wolken weet ik één ding
Hier ben ik veilig als ik nimmer ben geweest 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.10.21
Feedback:
Mooi geschreven Romy.
Show more
14.10.21
Feedback:
Gevoelvol. Gedegen rijmwerk. (Bij Petrarca had het sonnet ook nog een uitgeplozen metrum)
Show more
13.10.21
Feedback:
Dit is heel mooi. Ik hou van dit soort beelden. Dan zit het ook nog netjes in een rijmpatroon, zonder dat het maar 1 moment goedkoop aandoet, omdat het moest rijmen., Daar ben je sowieso heel goed in, maar dit heeft ook echt lading.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Ik droom je
530
Lezen?
Niet té braaf
380
Lezen?
Trauma
350
Lezen?