We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  06.07.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Je maakt het de lezer bepaald niet makkelijk. Ik zal niet doen, alsof ik het snap. Maar de vorm vergoedt veel. Daarvoor 2 sterren extra. Als het woord ‘poëzie’ vrouwelijk is (zie Onze Taal), dan kun je ‘diens’ beter in haar veranderen. Het ‘haar’ van de sfinxlippen zou in dat geval beter de kunnen worden. Inhoudelijke verwantschap met Van Ostaijen zie ik niet.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ewald Hagedorn 06.07.22
   Niet de inhoud, Hans Villerius, maar de vormgeving, ook wel concrete visuele poëzie genoemd.

   https://www.google.com/search?q=concrete+visuele+po%C3%ABzie+gedichten&rlz=1C1CHZN_nlNL989NL989&hl=nl&sxsrf=ALiCzsbBPYg6CDB2StI2u0qnWVHIbbuXBg:1657128099774&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjTzO-d4-T4AhWJNuwKHeb5AxgQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1366&bih=625&dpr=1
   • Ewald Hagedorn 07.07.22
    @Redactieteam Ik zie nu pas jullie uitleg. Oké, dan is het helemaal duidelijk.
   • Hans Van Battel 07.07.22
    @Redactieteam Beste redactie, mijn gedicht had ik ingestuurd in JPG-formaat, iets wat ook ondersteund wordt door jullie ingebouwde tekstverwerker (hoe zou ik het anders voor elkaar hebben gekregen hé). Nu beweer je dat tekstafbeeldingen niet kunnen... Jullie regels zijn dus niet conform jullie technisch aanbod. Als de tekst mee wordt verkleind ('responsive'), was het dan niet beter dit uitdrukkelijk te vermelden? Of heb ik hier over gezien? Verder vind ik het jammer dat nota bene een schrijverssite zulkdanige beperkingen oplegt dat deze de schrijver beknotten in de manier waarop hij zijn tekst wil presenteren. Mobieltjes zijn niet het probleem, maar hoe jullie technisch omspringen met het 'responsive' karakter van de site.
   • Redactie Schrijverspunt 06.07.22
    @Ewald Hagedorn De overweging is vooral van technische aard. Afbeeldingen hebben m.n. effect op de snelheid, servercapaciteit, zoekmogelijkheden e.d. van de website. De website is 'responsive' en verkleint dus afbeeldingen op kleinere devices als mobieltjes. De inhoud is dan niet meer leesbaar. Vandaar de beperking.
   • Ewald Hagedorn 06.07.22
    @Redactieteam Dank voor uw antwoord. Duidelijk, maar ik vind het wel jammer. Binnen de poëzie werd en wordt met deze vorm regelmatig geëxperimenteerd. Wat is precies het bezwaar tegen het plaatsen van een afbeelding, los van het feit dat het tegen uw voorwaarden is?
   • Redactie Schrijverspunt 06.07.22
    @Ewald Het gaat om de volgende voorwaarde:
    "We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!"
    Dit was een afbeelding.
   • Ewald Hagedorn 06.07.22
    @HansVillerius Zo te zien heeft de redactie dat gedaan omdat het niet aan de publicatievoorwaarden zou voldoen.
   • Ewald Hagedorn 06.07.22
    Zo te zien heeft de redactie dat gedaan, omdat het niet aan de publicatievoorwaarden zou voldoen. Vreemd, de redactie schrijft zelf: 'Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. ' Naar mijn idee, had dit toch duidelijk vorm...
  • Hans Van Battel 07.07.22
   Ha die Hans!
   Zo, je snapt het niet hé. Is dit het criterium waarop je een gedicht beoordeelt? Moet de dichter een gemakkelijke hap voorschotelen aan de lezer zodat deze het 'snapt'?
   Maar gelukkig! 'De vorm vergoedt veel'... Dus ik heb wat onbegrijpelijke abracadabra uit m'n hoed getoverd en zodanig op m'n blad gestrooid dat het jou wel aanspreekt...
   "Diens": ik geef toe dat ik niet elk woord wat ik in een gedicht schrijf op een grammaticaal weegschaaltje leg. 'Diens' lijkt me in dit geval dichterlijk beter klinken, temeer omdat dit woord sterk verouderd is en er m.i. slechts weinigen hierover zouden vallen (maar toch 'snappen' wat ik ermee bedoel). Als dichter neem ik deze vrijheid. Grammaticaal had ik eigenlijk 'wier' moeten schrijven. Maar dat botst meer dan het klinkt, niet?
   'Haar' veranderen in 'de': dit schept verwarring. Zijn het dan de lippen van de sfinx of die van ons of allebei?
   • Hans Van Battel 07.07.22
    @HansVillerius Beste Hans,
    In het oorspronkelijk geplaatst gedicht (in JPEG-formaat) stond deze taalfout er niet in. Ik ben wat te vlug geweest nadat de redactie 'Poëzietje' had verwijderd. Mea culpa, mea culpa, mea ... etc.
    En nee: ik laat me door jou niet remmen.
    Je hebt blijkbaar niets begrepen van m'n gedicht en nog minder van m'n reactie op jouw commentaar.
    Ik stel voor:
    - Dat je je onthoudt van enige kritiek op dingen waar je naar eigen zeggen niks van begrijpt. Waarom zou je daar trouwens commentaar op geven?
    - Dat je stopt met verdere sarcastische commentaar te geven: zoals je (misschien) begrijpt -én hier kunt lezen- leidt dit slechts tot meer sarcasme.
    Het kan natuurlijk ook zijn dat je dit doet voor je plezier. Wel: het plezier van sarcasme wordt nooit gedeeld met diegene waar het naar gericht is. En dat vind ik alleen maar jammer voor jou, want jij moet ermee leven. Ik zie je nu al in je pen kruipen, niet? Laat het los m'n beste, laat het los, laat het gaan... Als je dit kunt hé.
    Evenwel: indien ik je verkeerd beoordeel, laat het me dan weten op een correcte manier aub.
   • W.J. (Hans) Villerius 07.07.22
    Ah, je hebt 'Poëzietje' opnieuw geplaatst, nu zonder al die door tranen half uitgewiste letters. Ik begrijp er ditmaal nog minder van: Moet 'slecht' niet slechts wezen? Maar laat je door mij niet remmen. Ik snap wel meer dingen niet: Dat een bijdrage verwijderd wordt, omdat iemand die misschien niet zou kunnen lezen. Al met al genoeg redenen om te wenen.
  06.07.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Knap gedaan, Hans. In de voetsporen van Paul van Ostaijen!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Hans Van Battel 07.07.22
   Toffe reactie Ewald! Spijtig dat de vorm niet werd weerhouden door de redactie: ik heb daar nogal wat werk in gestoken... Misschien dat de redactie (of aanverwanten) ook wat werk kan steken in een aanpassing van het 'responsief' karakter van de site, zodat de schrijver geen rekening hoeft te houden met het apparaat waarop het gelezen wordt. Waar zijn we als schrijver uiteindelijk nog mee bezig, niet?
   • Hans Van Battel 07.07.22
    @Ewald 👌
   • Ewald Hagedorn 07.07.22
    Ik kan me voorstellen dat er nogal wat werk in heeft gezeten. Alleen de redactie kan het waarom van de voorwaarden uitleggen, ik heb echt geen idee. Misschien kun je elders je kunstzinnige ei kwijt, of wellicht in een eigen publicatie.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 241
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Tamara Geraeds: Christopher Plum en de woeste waterstaf

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.