We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  02.12.20
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Inhoudelijk heel mooi. Wat het ritme betreft ben ik het wel met Lieven eens dat het ritme niet overal lekker loopt.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  29.11.20
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Je hebt goede ideeën voor je poëzie, Elka. Maar al eerder is me opgevallen dat het ritme wel eens wil stokken in je verzen. Misschien biedt het luidop lezen een goede controle daarop.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elka Le Mair 29.11.20
   Ik lees het hardop. Mijn man zegt me vaak dat als ik het hardop voorlees, het klopt als een bus. Ik kan er denk ik weinig aan doen dat ik de klemtoon o.i.d. blijkbaar anders leg dan de meesten. Voor mij klinkt het als 'verminking' als ik het zou veranderen. Maar kun je me vertellen waar in dit versje het niet loopt volgens jou?
   • Elka Le Mair 29.11.20
    @lievenaugust Ik waardeer je uitgebreide feedback hoor, weet dat. En ik wil echt graag bijleren, maar ook 'snappen'. En dat het voor mij ook goed voelt. Wat me verwart, is dat ik ook in een andere groep zit, waar ik doorgaans te horen krijg dat mijn 'ritmes' zo mooi zijn. Dus tja, dat maakt het voor mij niet gemakkelijker. Maar ik ga jouw feedback rustig tot me nemen en wie weet! Bedankt, in ieder geval!
   • Lieven Vandekerckhove 29.11.20
    Zou een Nederlandse stem anders voorlezen dan een Vlaamse? Dat is niet uitgesloten, we zouden de proef op de som moeten doen. :) Ik hou van je teksten, Elka, ze zijn origineel en stralen doorgaans optimisme uit. Maar los van de inhoud is er ook de vorm, en ik heb wel eens het gevoelen dat de kadans niet altijd vlot. Nu kan een auteur daar zelf minder of méér belang aan hechten, dat is zijn of haar vrije keuze, en die respecteer ik. Alleens is het zo, dat ik zelf graag meedans als ik een gedicht lees.
    Een voorbeeldje? Neem de regels 4 en 5:
    van de mussen en de mezen
    die van hot naar her sjezen.
    Als het koppelteken staat voor een niet beklemtoonde lettergreep, en de letter u voor de klemtoon, dan ziet het ritme er zo uit:
    uu-uuu-u
    uu-uu(.)-u
    Net voor de tweede klemtoon in het tweede vers ontbreekt voor mijn oor een niet beklemtoonde lettergreep. Maar ik herhaal: voor MIJN oor.
    Mocht ik je niet zo graag lezen, Elka, dan nam ik de moeite niet om hier zo toe te lichten wat ik bedoel.
    Tot slot: doe wel en zie niet om.
   • Elka Le Mair 29.11.20
    Aangepast. Beter zo?
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.0
Stemmen: 1
Hits: 574
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

S.M. Tola: Het meisje van het Land van de Adelaar

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.