Skip to main content
NBD BiblionEen goede zaak om als schrijver je boek aan te bieden aan NBD/Biblion. Vaak denken schrijvers bij het in eigen beheer uitgeven van een boek alleen maar aan de reguliere boekhandel. Jammer! Een niet onbelangrijke partij op de leesmarkt is natuurlijk ook de bibliotheekwereld.

Een boek geplaatst in een bibliotheek is in feite ook verkoop van  een boek en  zorgt voor betalende lezers van je werk.

Om je boek in aanmerking te laten komen voor aanschaf door bibliotheken e.d. zul je er voor moeten zorgen dat ze op de hoogte zijn van het bestaan van je boek. Dat kan door recensie exemplaren op te sturen.

 Recensie exemplaren toesturen

Om een titel in aanmerking te laten komen voor opname in het wekelijks aanbod aan de bibliotheek stuurt u kosteloos recensie-exemplaren naar :

NBD Biblion

Afdeling Aanbodselectie

Postbus 7454

2701 AL Zoetermeer

Bij de recensie-exemplaren voegt u een begeleidend schrijven met vermelding van winkelprijs, eventuele te verlenen boekhandelskorting en uw adresgegevens.

Een titel die niet wordt geselecteerd voor ons aanbod zendt de afdeling Aanbodselectie binnen enkele weken retour naar de uitgever.

Hoeveel recensie exemplaren ga ik sturen?

2 exemplaren van een nieuwe boektitel voor volwassenen

3 exemplaren van een nieuwe boektitel voor de jeugd (1 ex t.b.v. de redactie Boek en Jeugd Online)

2 of 3 exemplaren van herdrukken (mits er minimaal 80 weken zijn verstreken tussen de laatste opname van deze titel in ons aanbod en het verschijnen van de herdruk)

1 exemplaar van digitale media

Het vervolgtraject

Wekelijks wordt het aantal bestellingen naar aanleiding van ons aanbod aan de bibliotheken vertaald in een order naar u, de uitgever. Uiteraard zit er enige tijd tussen het ontvangen van het recensie exemplaar en het uiteindelijk bestelresultaat van deze titel van de bibliotheken (ongeveer 2 maanden)

Diegene die de recensie exemplaren heeft ingestuurd ontvangt in principe altijd de eerste order.

Separaat van de order ontvangt de uitgever een bewijsexemplaar van de recensietekst.

Heeft u verdere vragen…

Aanbodselectie

Voor vragen over het sturen van recensie exemplaren en het ontvangen van de recensieteksten.
aanbodselectie@nbdbiblion.nl
tel: 070-3378086

Redactie

Voor inhoudelijke vragen over de recensieteksten.
mi@nbdbiblion.nl
tel 070-3378022
I,O & V

Voor vragen omtrent afhandeling van orders.

Inkoop-orderbegeleiding@nbdbiblion.nl
tel: 070-3378055
.