Publiceren

Na het schrijven is het tijd om te publiceren. Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken en het hele proces vergt een zekere planning en coördinatie. Maar wat is er nu precies nodig om je manuscript te publiceren? De artikelen geven je informatie over het aanvragen van het ISBN, het creëren van een barcode, het coverontwerp, de promotie van je boek, de productie van je boek als e-boek en meer.

Maak gebruik van vriendenwinkels

vriendenwinkelsMaak gebruik van bevriende winkels. Een van onze deelnemende auteurs maakte actief gebruik van winkels waar hij goede contacten mee had. Dat zorgde ervoor dat zijn boek ook te koop lag bij de kapper, wat weer extra verkoop genereerde. Wees dus creatief en bedenk dat alle mogelijkheden de moeite waard kunnen zijn. Ook een enthousiaste kapper kan dus jouw vertegenwoordiger zijn!

Voor de kapper een leuke geste naar zijn klant en daarnaast een extra bijverdienste. Als je de kapper nog wat achtergrondinformatie geeft heeft hij/zij weer een onderwerp voor een praatje.

Willen ze geen boeken op voorraad? Zorg dan voor een flyer e.d., maar concrete boeken heeft de voorkeur. Zorg voor duidelijke prijsafspraken, bij verkoop, met de vriendenwinkel en wees niet te zuinig.

 

{{jlexhelpful name="Nuttig" key="13598" section_id="1" }}

Hits: 1833