Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: ROMANTISCH VERHAAL
Een romantisch verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages ingegeven zijn door liefde, jaloezie, liefdesverdriet, overspel, aantrekkingskracht, erotiek en dergelijke.  Een romantisch verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een romantisch verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1250 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Wie einst ...

Publicatie: 15 januari 2022

gouden lantaarnlicht
versmelt onze schaduwen
tot vervulde wens 

‘Deze vernoem ik naar jou.’ Voorzichtig bracht hij het rode roosje in haar hoogblonde haren. Sneeuwpoppetjes dansten in haar irissen.
De zwarte lantaarn toverde de sneeuwvlokken om naar stralende donzen kussentjes. Haar warmte streelde door zijn uniform en deed zijn hart gonzen in zijn oren. Alles leek zo onwerkelijk. Ze zuchtte met een klankje en keek schuin omhoog in zijn ogen, troebel van verliefdheid. Hun wangen gloeiden. Wat zou hij nog willen pronken met haar, het allermooiste meisje. Hij glunderde van geluk en probeerde haar jeugdige bloemengeur in zijn geheugen te griffen; de dochter van de bloemist.

De werkelijkheid drong ineens overweldigend tot hem door. Ze zag hoe hij angstig wegkeek.
‘Wat is er?’ Haar stem trilde.
‘Morgen vertrek ik naar het oostfront.’
Haar ogen schoten vol. Wanhopig klampte ze zich aan hem vast. Huilend begroef ze haar wang in zijn borst.
‘Als ik niet meer terugkom, wil ik dat je gelukkig wordt met een ander. En als ik wel terugkom, wil ik je weer op deze plaats ontmoeten. Op deze tijd.’
Trompetgeschal luidde vanuit de kazerne de taptoe in. Met lege blikken lieten ze elkaar gaan, de toekomst onzeker achterlatend.
‘Ik hou van je!’ riep ze hem nog snikkend na.

In het voorjaar keerde hij terug naar de zwaar gebombardeerde stad. De lantaarn scheen nog altijd zijn sprankelende, vertrouwde licht. Eromheen stonden vazen met de vele rozen voor elke dag dat ze op hem had gewacht. Elke dag, op zeven na.

WAARDERING
HITS
51
AANGEPAST: 15-01-2022

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
15.01.22
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.01.22
Graag je feedback a.u.b.:
Erg mooi geschreven! En een hele mooie senryu!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig