Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijfactiviteiten

Schrijfactiviteiten op Schrijverspunt

Schrijfactiviteiten om van te genieten en/of aan mee te doen.

Op schrijverspunt zijn veel schrijfactiviteiten te lezen en te waarderen. Het is voor lezers een mooie manier om het werk van (nog) minder bekende schrijvers te ontdekken. De gepubliceerde inzendingen zijn soms pareltjes, een plezier om te lezen, leuk of gewoon wel aardig en bij uitzondering niet echt de moeite waard... De verschillende schrijfactiviteiten zijn altijd te vinden en te bekijken via het menu.

gratis40Leden kunnen gratis een verhaal, gedicht, etc. inzenden en publiceren. Na de publicatie van een inzending is deze o.a. te vinden in de betreffende rubriek en bij je profiel. Een mooie manier om ervaringen op te doen en anderen kennis te laten maken met jouw werk. 

Na publicatie van een inzending kunnen bezoekers een verhaal, gedicht etc. een waardering geven of een commentaar toevoegen. Maak a.u.b. gebruik van die mogelijkheid. Schrijvers stellen een reactie erg op prijs!

Daarnaast kun je ook meedoen aan een van de schrijfwedstrijden uit het overzicht op Schrijverspunt. Voor deelname aan de getoonde schrijfwedstrijden is directe aanmelding bij de betreffende organisator noodzakelijk. 

55 woorden: De beperking die het leuk maakt

55 woorden artikelWaarom bestaat een sonnet uit 2x4 en 2x3 dichtregels? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” 

In de schrijfactiviteit '55 woorden' zijn erg veel van die korte verhalen te vinden. Zeer de moeite vaak waard om te lezen en vaak heel grappig. Vrijwel dagelijks ontvangen we nieuwe verhalen voor deze rubriek.

Probeer het ook eens om in exact 55 woorden een lezenswaardig verhaal op te schrijven en publiceer het op Schrijverspunt. Het is een nieuwe ervaring, maar door de beperking van het aantal woorden zet het je wel op scherp. Ook weer leuk om te doen.

Meedoen aan een schrijfactiviteit heeft twee voordelen: Je kunt je schrijfvaardigheden oefenen en anderen kunnen kennis maken met je werk.

Bezoekers kunnen je verhaal een waardering geven of een commentaar toevoegen. Feedback! Dat is voor jezelf natuurlijk ook mogelijk bij andere inzendingen. Schrijvers stellen een reactie (waardering en/of commentaar) erg op prijs.

Liefhebber geworden van 55 woorden verhalen? Volg ons ook op Twitter om alle nieuwe 55 woorden verhalen te ontvangen.

Let op: in februari van elk jaar (week van het korte verhaal) houden we ook altijd een speciale 55 woorden wedstrijd. Meer informatie is te vinden bij het overzicht van alle schrijfwedstrijden

klikhierom naar de 55 woorden rubriek te gaan.