1 post

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 6812 niet laden

Bureaustoel

300 Hits.

Schrijfopdracht: Optie 6.

  • Beschrijf een willekeurig voorwerp in je directe omgeving.
  • Beschrijf daarna hetzelfde voorwerp door de ogen van iemand anders.
    Twee verhalen dus over hetzelfde voorwerp.


Hij is grijs, een beetje doorgezakt en heeft al een half leven achter de rug. Dat leven liet zijn sporen na en dat merk je ook aan hem. Als hij teveel moet dragen, dan hoor je hem kreunen, maar toch staat hij dapper zijn mannetje. Hij zou bijna zijn laatste rustplaats hebben gevonden, als ik hem niet van de straat had geplukt om hem een nieuw leven te geven. Het was op een koude novembermorgen dat ik hem zag staan, naast de gezamenlijke vuilnisbak. Nu staat hij hier trots te stralen, op zijn oude dag. Hij houdt mij gezelschap tijdens mijn lange dagen van thuiswerken. Natuurlijk valt er ook iets te zeggen voor een jonger exemplaar. Toch denk ik dat hij juist vanwege zijn leeftijd zo goed in staat is om mij te helpen. Hij weet wat ik nodig heb en als ik wil kan ik hem zo manipuleren dat hij precies de steun biedt die ik nodig heb. Naar zijn verleden en waar hij vandaan komt heb ik hem nooit gevraagd, dat wil ik ook niet weten en hij laat er niets over los. Het blijft leuker om te fantaseren over de mooie huizen en kantoren waar hij vroeger te werk is gesteld. Ik heb hem gegarandeerd dat hij hier altijd mag blijven, totdat hij echt versleten is.

Het is de mooiste krabpaal die ik ooit heb gezien. Ik kon mijn ogen niet geloven toen mijn baasje hem binnenbracht. Nieuwsgierig liep ik op hem af en begon hem overal te besnuffelen. Hij heeft een geweldige onderkant met maar liefst vijf poten waar ik lekker omheen kan dralen. Dat is nog eens een luxe, vergeleken met die twee poten van mijn baasje. Het leuke is ook dat hij voorzien is van een lekkere grove stof, die voor mij gemaakt lijkt te zijn. Ik kan er mijn nageltjes aan scherpen en wanneer ik mij lui neer wil vleien biedt hij toch voldoende comfort. Soms word ik er een beetje moe van wanneer mijn baasje mij wegstuurt en erop gaat zitten. Dat doet ze bij mijn andere krabpalen toch ook niet? Bovendien maakt ze in mijn ogen niet optimaal gebruik van alle functies die hij biedt. Als het even kan spring ik er dan ook op om haar nog maar een keer te laten zien hoe je nu precies een krabpaal moet gebruiken. Wie weet leert ze het nog een keer.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Linda Tiemens:

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.01.21
Feedback:
Erg leuk geschreven!
  • Waardering
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.01.21
Feedback:
Leuk verhaal!!
  • Waardering
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Goede voornemens
329
Lezen?
Inzicht
270
Lezen?
55 woordenverhaal
Ommetje
223
Lezen?
Boom
218
Lezen?
55 woordenverhaal
Een vette vangst
198
Lezen?