Voor schrijvers, door schrijvers
125 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
 
KLIK HIER om de verschillende opdrachtmogelijkheden te bekijken.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

259 Hits

Publicatie op:
regen in Las Vegas

De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir. Ik wist dat hij er in zat, maar ik keek niet. In plaats daarvan trok ik de capuchon van het gele regenjack over mijn hoofd. Dacht hij echt dat ik nu wel met hem in gesprek zou gaan. Achter me ging het portier van de oude Ford Mustang met een klap dicht. Zijn voetstappen tikte spetterend op het grijze beton van de Las Vegas Strip.

                ‘Kom op Megan’ zijn stem klonk geïrriteerd en tegelijkertijd smekend. ‘Alsjeblieft, Ik beloof je dat het de laatste keer is.’

Ik bleef niet staan maar versnelde mijn pas, mijn handen diep in de zakken van de openstaande jas. Boven me trokken de donkere regenwolken zich verder samen, als boze geesten met een duister geheim.

                ‘Megan, please.’

De gele capuchon blokkeerde mijn zicht, maar zijn voetstappen kwamen steeds dichterbij. Het was niet ver meer. Over honderd meter moest ik de hoek om bij Flamingo road en dan nog een klein stukje naar de bank.

Ineens grepen zijn sterke handen me vast.

                ‘Megan, ik wil dat je naar me luistert’

Zonder antwoord te geven rukte ik mijn schouder los. De zachte druppels veranderde langzaam in harde regen. Wanneer was dat voor het laatst gebeurd? In ieder geval een hoop dollars geleden.

                ‘Als je me niks geeft ben je je broer kwijt’

                ‘Sorry Jason’ Ik haalde voorzichtig mijn schouders op.

                ‘Ik heb je genoeg geholpen’

Dikke druppels rolde langs de gele kraag in mijn trui. Het was alsof de envelop een gat in de zak van het regenjack brandde. Krampachtig hield ik mijn handen in de zakken. Nog vijftig meter tot de hoek.

Voor hij verder kon gaan rende ik weg. Eerst hoorde ik niks. Maar al snel klonk de ritmische tred van zijn schoenen weer achter me. Het tankstation op de hoek was compleet verlaten. Boven me veranderde de donkere wolken de dag in de nacht. De klikkende passen gingen steeds sneller. Even keek ik over mijn schouder. Hij was al bijna bij me. Met gespreide armen kwam hij op me af en duwde me omver. Mijn hoofd knalde met een klap tegen het grijze beton. En heel even liet ik hem los. Voor ik het wist had Jason de envelop te pakken. Met wijd open ogen keek hij ernaar, als een junk naar zijn crack.

                ‘Sorry zus’, zijn ogen glinsterden, ‘we zien elkaar wel weer.’

En terwijl ik daar met mijn hoofd op de straat lag rende hij weg. Zonder naar me te kijken. Zonder me te vragen of het goed ging. Met de omzet van een hele maand. Zo onweerstaanbaar waren de flitsende neonlichten van de casino’s.

Kreunend kroop ik overeind. De rode trui die ik onder mijn jas droeg rook naar benzine en modder. Misschien moest ik volgende maand maar een ander route proberen. Rillend keek ik naar de knipperende borden die de stad verlichtte. Of misschien ook niet. Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "regen in Las Vegas"

05.09.20
Feedback schrijfkwaliteit
Goed geschreven, er zit een mooie spanning in!
(Er zitten nog wel wat slordigheidjes in: tikteN, veranderdeN, en hier en daar zou een extra komma niet misstaan)
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Jeugdherinneringen (337) Harry Boerkamp 20-04-2020

    Ze keek me aan op wel een heel venijnige manier. Ondanks die blik in haar ogen had ik er nu spijt van dat ik mijn hormonen jaren geleden niet onder controle had gehad toen ik haar op een zomerse dag...

    Lees meer: Jeugdherinneringen