• images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  63 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 08-04-2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Hits: 433

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De allerlaatste kans

Aangepast: 14-04-2020

Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur... Er is toch een mis? Onzeker loop ik verder, maar inderdaad: de kerk is gesloten. Blijkbaar is iedereen op de hoogte, behalve ik. Normaal staat het Onze Lieve Vrouwe plein vol rieten stoelen en tafeltjes, maar het oogt kaal. Ook de terrassen op de stoep ontbreken, de cafés zijn donker en dicht. Opeens word ik een zacht geruis gewaar dat langzaam aanzwelt. Ik kijk omhoog maar zie niets. Toch is er iets gaande. De bomen bewegen lichtjes, ze lijken uit elkaar te wijken! Ik verbeeld het me niet. Ze maken ruimte voor iets dat voor mij onzichtbaar blijft. Ik voel een trilling in de atmosfeer, een warme luchtstroom strijkt langs mijn benen. Wat volgt is een dof geluid, het mag eigenlijk geen naam hebben. Ik sta als aan de grond genageld. Waarvan ben ik hier getuige? 

Er is sprake van een ongekende crisis. De wereld is al weken in de ban van een ongrijpbaar virus. De wildste verhalen doen de rondte. Nepnieuws, wordt gezegd. Ik weet het niet. Sommige klinken best aannemelijk. Zoals dat verhaal van de premier. Het zou om een buitenaardse invasie gaan. Het virus is slechts kwartiermaker. Het decimeert de bevolking en jaagt de overlevenden naar binnen. Dan komen de verkenners om de aarde ter plekke in kaart te brengen. De derde stap is kolonisatie. Doordat de operatie sluipenderwijs verloopt, en bij iedereen anders, openbaart ze zich langzaam. Dat zorgt voor verwarring en geeft hen ruim voldoende tijd.

-“Wat willen jullie van ons?” Vraag ik me af. “En waarom nu? Zijn jullie niet te laat? Het is vijf over twaalf volgens de wetenschappers. De aarde is zo goed als opgebrand.”
Ik hoor iets dat op een antwoord lijkt. Ik spits mijn oren om het te ontcijferen.
-“Vergelijk het met durfkapitalisten.” Maak ik uit de trillingen op. “We kopen failliete bedrijven op, snoeien alle rotte delen weg, en maken van de gezonde een nieuw geheel. Dat is wat wij hier komen doen, want jullie bakken er niets van. Je hebt genoeg tijd en waarschuwingen gekregen, maar oh wat zijn jullie hardleers!”

Stomverbaasd hoor ik het aan. Dus toch geen nepnieuws!
- “Maar, als jullie het overnemen? Wat gebeurt er dan met ons?”
- “Als wij niets doen gaan jullie er allemaal aan. Nu er voor ons nog iets te redden valt, grijpen we in.”
- “Alsjeblieft, zeg me wat wij kunnen doen! Geef ons een laatste kans!”
- “Jullie hebben het probleem te complex laten worden. Jullie denken alles intellectualistisch op te kunnen lossen.”
- “Ik weet het. Ons gelovigen wordt hopeloze naïviteit verweten. Maar met deze informatie kunnen we de zorg voor de planeet met hernieuwd zelfvertrouwen op ons nemen.”
- “Hm, dat klinkt inderdaad naïef. Maar alla, ik geef jullie tot het nieuwe jaar, dan moet er een duidelijke koerswijziging zijn.”
Plotsklaps is het weer doodstil. Er is werk te doen, maar…

Zal iemand dit ooit geloven?

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een onnozel/pijnlijk voorval
616
Lezen?
Sabbatical
564
Lezen?
Doof, maar niet stom
564
Lezen?