Voor schrijvers, door schrijvers
125 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
 
KLIK HIER om de verschillende opdrachtmogelijkheden te bekijken.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

374 Hits

Publicatie op:
Het hoogtepunt

Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte en hoor en zie verschillende politieauto’s en ziekenauto’s met loeiende sirene voorbij scheuren. Ik begin te rennen, het zal toch niet dat… Op het moment dat ik de hoek omsla en nog geen vijfhonderd meter van de bushalte verwijderd ben, komen mensen huilend en bebloed me tegemoet lopen. ‘ Ga terug,’ roepen ze. ‘Er is een busje ingereden op de mensen die stonden te wachten op de bus. Er is geschoten en overal liggen slachtoffers.’

Badend in het zweet schrik ik wakker en voel op de plek naast me in bed. Gelukkig, Eva is er nog. ‘Wat is er,’ vraagt ze slaapdronken. Ik vertelde haar van mijn enge droom.‘ Ik zag jou en ons kleine meisje al tussen de slachtoffers liggen.’  Ze kust me en zegt: ‘ Gelukkig was het maar een droom. Jouw moeder heeft mij een appje gestuurd dat ze veilig is geland in Marokko. Ze bedankte mij nog dat ik haar naar de bus had gebracht.’

Nadat Achmed arbeidsongeschikt was geraakt, waren ze weer teruggegaan naar hun land van herkomst. Veel plezier had Achmed er, na al die jaren van zware arbeid, niet aan beleefd want algauw kreeg hij hartproblemen en overleed als gevolg daarvan een half jaar geleden in zijn slaap. De meeste van de voetbalsuccessen van zijn zoon had hij alleen op TV gezien. Nu zijn zoon op het allerhoogste niveau in Europa meerdere keren tot de uitblinkers behoorde, maakte hij dat niet meer mee. Het deed Ibrahim pijn.

Fatima was voor het eerst in jaren weer eens in Nederland. In een paar weken tijd had ze vele oude vrienden en bekenden opgezocht en oude herinneringen opgehaald. Speciaal om Ibrahim te kunnen zien voetballen, was ze gekomen.

Een uur voordat de wedstrijd begon, zaten ze al in de skybox. Eva zag dat Fatima genoot toen haar zoon luid toegezongen werd toen hij het veld opkwam voor de warming up. De tribunes waren al bijna volgestroomd. Vlak voordat de warming up erop zat, zocht Ibrahim even oogcontact met zijn moeder. Verlegen zwaaide ze terug. Toen het publiek de naam van haar zoon scandeerde bij het omroepen van de opstelling, kreeg Fatima de tranen in de ogen.‘Als Achmed dit nog eens had kunnen meemaken,’ zei ze.

De wedstrijd zat tot de drieëndertigste minuut volledig op slot door het stugge verdedigen van de tegenstander. Toen veroverde Ibrahim de bal bij de middenlijn, passeerde op onnavolgbare wijze een paar tegenstanders en speelde de bal tussen de benen door van de rechtsback. Genadeloos werd Ibrahim onderuit geschoffeld door de verdediger. Het publiek vreesde het ergste. Maar na een paar minuten stond Ibrahim weer. Hij legde de bal nog eens een keer goed neer en schoot de bal vanaf de zijkant van het veld over de keeper in de linkerbovenhoek. Het stadion ontplofte. Wat een schitterend doelpunt. Uiteindelijk werd het een 3-1 overwinning. Na afloop vroeg de verslaggever aan Ibrahim wat hij voelde bij het maken van het doelpunt.

ʻHet was als een orgasme. Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan sex.’


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Het hoogtepunt"

14.07.20
Feedback schrijfkwaliteit
Aanvulling oude waardering.
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Jeugdherinneringen (337) Harry Boerkamp 20-04-2020

    Ze keek me aan op wel een heel venijnige manier. Ondanks die blik in haar ogen had ik er nu spijt van dat ik mijn hormonen jaren geleden niet onder controle had gehad toen ik haar op een zomerse dag...

    Lees meer: Jeugdherinneringen