1 post
 • images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  63 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 20-04-2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Hits: 540

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Jeugdherinneringen

Aangepast: 20-04-2020

Ze keek me aan op wel een heel venijnige manier. Ondanks die blik in haar ogen had ik er nu spijt van dat ik mijn hormonen jaren geleden niet onder controle had gehad toen ik haar op een zomerse dag voor het eerst sinds tijden weer tegenkwam in het centrum van de oude Hanzestad.

Het was 1969, de zomer van de liefde, flowerpower, Woodstock. Met mijn vrienden ging ik het hele weekend op stap in de discotheken en kroegen van de oude Hanzestad. Het was in één van de discotheken, St. Tropez, dat ik haar zag staan. Ilse, wat een stuk. Ze stond in de buurt van de kleine dansvloer te kletsen met een paar andere meiden, vriendinnen waar ze mee op het gymnasium zat, bleek later.
Na een paar biertjes gedronken te hebben met mijn vrienden, was het tijd om mijn geluk te beproeven. Ik liep de trap af naar beneden, ging naar de disjockey toe en vroeg of hij een lekkere soulplaat wilde draaien. De dansvloer begon zich te vullen. Ik zocht de meiden op en begon met ze te flirten. Na een tijdje vroeg ik aan de mooiste van het stel of ze zin had om te dansen. Algauw mengden we ons in de drukte op de dansvloer. Ilse, heette ze. Toen ik nog bij mijn vrienden stond, waren haar mooie helblauwe ogen en haar lange blonde haar me al opgevallen.
Na een paar nummers, vroeg ik of ze wat wilde drinken en trokken we ons terug op een bankje in een donker hoekje van de discotheek. Daar gaf ik haar een eerste kus. Er zouden er nog vele volgen en algauw bedreven we de liefde. We waren jong en verliefd.

Toch ging het mis toen ik haar op een zaterdagavond naar huis had gebracht omdat ze zich niet lekker voelde. Het was tegen middernacht. Nadat ik afscheid van haar had genomen, ging ik op mijn Puch terug naar de discotheek. Alleen mijn beste vriend zat er nog met twee meiden, één van de meiden begon te vrijen met mijn kameraad toen ze mij zag. ‘Zullen we dansen,’ zei het andere meisje. Voor ik het wist, stond ik op de dansvloer. Na een poosje liepen we naar buiten en vrijden wat in een donker steegje. Een week later maakte Ilse een eind aan onze verkering omdat een vriendin van haar ons betrapt had. Het was niet de eerste keer dat ik mijn hormonen niet onder controle had gehad.

Toen ik Ilse tien jaar later weer ontmoette, vroeg ik of ze zin had om wat te drinken op een zonovergoten terras. Algauw verdween haar venijnige blik. We haalden herinneringen op en praatten over wat zich in die tien jaar in ons leven had afgespeeld. Ilse was nog even mooi als de eerste keer dat ik haar ontmoette. Na een tijdje zei ze : ʻIk moet weg, mijn dochtertje ophalen.’ We spraken af elkaar snel weer te ontmoeten. We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Dilemma(2).
610
Lezen?
De kattenrug auto.
553
Lezen?
Jij (2)
544
Lezen?