Voor schrijvers, door schrijvers
125 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
 
KLIK HIER om de verschillende opdrachtmogelijkheden te bekijken.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

337 Hits

Publicatie op:
Jeugdherinneringen

Ze keek me aan op wel een heel venijnige manier. Ondanks die blik in haar ogen had ik er nu spijt van dat ik mijn hormonen jaren geleden niet onder controle had gehad toen ik haar op een zomerse dag voor het eerst sinds tijden weer tegenkwam in het centrum van de oude Hanzestad.

Het was 1969, de zomer van de liefde, flowerpower, Woodstock. Met mijn vrienden ging ik het hele weekend op stap in de discotheken en kroegen van de oude Hanzestad. Het was in één van de discotheken, St. Tropez, dat ik haar zag staan. Ilse, wat een stuk. Ze stond in de buurt van de kleine dansvloer te kletsen met een paar andere meiden, vriendinnen waar ze mee op het gymnasium zat, bleek later.
Na een paar biertjes gedronken te hebben met mijn vrienden, was het tijd om mijn geluk te beproeven. Ik liep de trap af naar beneden, ging naar de disjockey toe en vroeg of hij een lekkere soulplaat wilde draaien. De dansvloer begon zich te vullen. Ik zocht de meiden op en begon met ze te flirten. Na een tijdje vroeg ik aan de mooiste van het stel of ze zin had om te dansen. Algauw mengden we ons in de drukte op de dansvloer. Ilse, heette ze. Toen ik nog bij mijn vrienden stond, waren haar mooie helblauwe ogen en haar lange blonde haar me al opgevallen.
Na een paar nummers, vroeg ik of ze wat wilde drinken en trokken we ons terug op een bankje in een donker hoekje van de discotheek. Daar gaf ik haar een eerste kus. Er zouden er nog vele volgen en algauw bedreven we de liefde. We waren jong en verliefd.

Toch ging het mis toen ik haar op een zaterdagavond naar huis had gebracht omdat ze zich niet lekker voelde. Het was tegen middernacht. Nadat ik afscheid van haar had genomen, ging ik op mijn Puch terug naar de discotheek. Alleen mijn beste vriend zat er nog met twee meiden, één van de meiden begon te vrijen met mijn kameraad toen ze mij zag. ‘Zullen we dansen,’ zei het andere meisje. Voor ik het wist, stond ik op de dansvloer. Na een poosje liepen we naar buiten en vrijden wat in een donker steegje. Een week later maakte Ilse een eind aan onze verkering omdat een vriendin van haar ons betrapt had. Het was niet de eerste keer dat ik mijn hormonen niet onder controle had gehad.

Toen ik Ilse tien jaar later weer ontmoette, vroeg ik of ze zin had om wat te drinken op een zonovergoten terras. Algauw verdween haar venijnige blik. We haalden herinneringen op en praatten over wat zich in die tien jaar in ons leven had afgespeeld. Ilse was nog even mooi als de eerste keer dat ik haar ontmoette. Na een tijdje zei ze : ʻIk moet weg, mijn dochtertje ophalen.’ We spraken af elkaar snel weer te ontmoeten. We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Jeugdherinneringen"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Jeugdherinneringen (337) Harry Boerkamp 20-04-2020

    Ze keek me aan op wel een heel venijnige manier. Ondanks die blik in haar ogen had ik er nu spijt van dat ik mijn hormonen jaren geleden niet onder controle had gehad toen ik haar op een zomerse dag...

    Lees meer: Jeugdherinneringen