Voor schrijvers, door schrijvers
126 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.

259 Hits

Publicatie op:
schrijfopdracht
De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet.
Dat was mijn bank, mijn naam stond er natuurlijk niet op, maar ik zat daar altijd zonder dat ik werd gestoord door dat iemand erbij zou komen zitten. Of dat iemand anders daar zou zitten. Maar nu was het helemaal anders. Ik raakte erdoor van slag. Want hier kon ik altijd even ontsnappen aan de realiteit. Om even helemaal alleen te zijn met mijn innerlijke demonen. En dan zou niemand het zien als ik dan heel subtiel een traan zou laten lopen omdat ik eigenlijk heel bang word van mijn innerlijke demonen. Dit was dan ook de enige plek waar ik dat nog kon doen. Want in mijn eigen realiteit moest ik sterk blijven, sterk blijven zodat niemand kon zien hoeveel pijn ik met me meedroeg. Want ik moest er voor alle anderen zijn. Om alle anderen te kunnen helpen, en omdat te kunnen moest ik wel sterk blijven. Want wanneer het niet goed met mij zou gaan, kon ik de anderen ook niet helpen. Tenminste dat was wat ik denk wat de anderen dan dachten. Ik bedacht me dat ik twee dingen kon doen, of opzoek gaan naar een ander bankje voor mezelf of erbij gaan zitten. Ik besloot om erbij te gaan zitten want ik had de energie er niet meer voor om opzoek te gaan naar een andere plek. Met heel veel twijfels was ik toch maar gaan zitten op dat bankje wat al bezet was. Aarzelend keek ik naar de persoon die naast me zat. Het bleek een oudere mevrouw te zijn die me aan iemand deed denken. Maar ik kon niet bedenken waar ik haar van herkende. Heel voorzichtig kon ik een zachte hallo uitbrengen. Mijn stille hallo werd beantwoord met een vriendelijke glimlach en een knikje. De oudere mevrouw zag aan mij dat ik in strijd was met iets wat mij in mijn hoofd bezighield. En zei heel vriendelijk: lief kind voor mij hoef je je niet te schamen voor wie je bent. Ooit was ik ook zoals jou vertelde de oudere mevrouw mij. Ze vertelde mij dat ze haar eigen demonen had overwonnen en buiten had gezet. Buiten als uit haar gedachten gebannen. Lief kind zei ze weer, het heeft heel lang geduurd voor dat ik weer van mijn leven kon gaan genieten. Ze wist me te vertellen dat ze wist dat het ook voor mij nog heel lang zou gaan duren voor dat ik dat ook zou kunnen. Maar weet je ging ze verder: ooit komt er een dag dan kun jij het ook overwinnen en je innerlijke demonen uit je gedachten bannen en dan kun je net zoals ik nu iemand anders helpen om zijn of haar demonen te verbannen. Ik hoopte dat ik die hoop niet zou kwijtraken. Dag lief kind en ze stond op en toen zat ik weer alleen. Alsof ze er niet gezeten had.
Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "schrijfopdracht"

15.08.20
Feedback:
Hallo Marianne. Wel een aardig verhaal, maar let op het taalgebruik.
Persoonlijk denk ik dat er meer te verdiepen is in het verhaal. Wat zijn die zgn innerlijke demonen bijvoorbeeld. Anders blijft het zo abstract en afstandelijk. Ook is niets gedaan met de herkenning van de oude mevrouw. Waarom dan zo benoemen. Dat soort zaken.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig