1 post
 • images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  63 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 14-04-2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Hits: 730

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Televisie

Aangepast: 19-06-2020

Voor velen is de televisie een heerlijk medium waarbij beeld en geluid onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Mijn buurkinderen doen daarom overdag al de televisie aan. Ze kijken naar series op Netflix. Series die oneindig lang duren en in deze tijd van weinig huiswerk tot aan het begin van de avond uitkomst bieden. Ze genieten met volle teugen en doen met tegenzin afstand van hun plekje voor de beeldbuis als de klok acht uur slaat. Om acht uur is de televisie voor hun moeder. Moeders wil het nieuws zien en heeft nog het volste vertrouwen in de berichtgeving. Zij is niet behept met het Trumpvirus en gelooft alles. Nou ja, alles. In het bestaan van nepnieuws gelooft ze niet. Dat moet wel fake zijn. Voor haar is de televisie een bron van informatie die voor een belangrijk deel haar kijk op de wereld bepaalt. En verder brengt de tv haar enige verpozing. Het is haar gegund.

In tegenstelling tot mijn buurkinderen kan de televisie mij overdag gestolen worden. Ik houd niet van films en series. Ook nieuwsberichten zijn zelden aan mij besteed. Ik luister het liefst zo weinig mogelijk naar meningen, mooie praatjes en kwesties waar de televisie nooit genoeg van kan krijgen.  Al die zelfbenoemde experts, pfff. Wat anderen allemaal vinden, het zal me wat. Ik neem de wereld zo deze zich in het dagelijks leven aan mij voordoet. Voor mij is de televisie een apparaat waarvan het licht belangrijker is dan het geluid. Wat is er mooier dan ‘s avonds na elf uur in de kamer te zitten en een boek bij het licht van de televisie te lezen. Alle lichten in de kamer zijn uit, alleen de tv is aan met het geluid op stil. De televisie geeft met zijn flitsende beelden de hele kamer de uitstraling van een disco. Alleen een goed boek, het licht van de televisie en ik. Meer is er niet nodig om mij een bijzondere leeservaring te bezorgen. De televisie als een bewegende schemerlamp, mooier dan dat kan ik het niet krijgen. 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1109
Lezen?
Column
Aan de basis
787
Lezen?
Column
IC-plekken
718
Lezen?