Voor schrijvers, door schrijvers
126 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.

469 Hits

Publicatie op:
Televisie

Voor velen is de televisie een heerlijk medium waarbij beeld en geluid onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Mijn buurkinderen doen daarom overdag al de televisie aan. Ze kijken naar series op Netflix. Series die oneindig lang duren en in deze tijd van weinig huiswerk tot aan het begin van de avond uitkomst bieden. Ze genieten met volle teugen en doen met tegenzin afstand van hun plekje voor de beeldbuis als de klok acht uur slaat. Om acht uur is de televisie voor hun moeder. Moeders wil het nieuws zien en heeft nog het volste vertrouwen in de berichtgeving. Zij is niet behept met het Trumpvirus en gelooft alles. Nou ja, alles. In het bestaan van nepnieuws gelooft ze niet. Dat moet wel fake zijn. Voor haar is de televisie een bron van informatie die voor een belangrijk deel haar kijk op de wereld bepaalt. En verder brengt de tv haar enige verpozing. Het is haar gegund.

In tegenstelling tot mijn buurkinderen kan de televisie mij overdag gestolen worden. Ik houd niet van films en series. Ook nieuwsberichten zijn zelden aan mij besteed. Ik luister het liefst zo weinig mogelijk naar meningen, mooie praatjes en kwesties waar de televisie nooit genoeg van kan krijgen.  Al die zelfbenoemde experts, pfff. Wat anderen allemaal vinden, het zal me wat. Ik neem de wereld zo deze zich in het dagelijks leven aan mij voordoet. Voor mij is de televisie een apparaat waarvan het licht belangrijker is dan het geluid. Wat is er mooier dan ‘s avonds na elf uur in de kamer te zitten en een boek bij het licht van de televisie te lezen. Alle lichten in de kamer zijn uit, alleen de tv is aan met het geluid op stil. De televisie geeft met zijn flitsende beelden de hele kamer de uitstraling van een disco. Alleen een goed boek, het licht van de televisie en ik. Meer is er niet nodig om mij een bijzondere leeservaring te bezorgen. De televisie als een bewegende schemerlamp, mooier dan dat kan ik het niet krijgen. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Televisie"