Skip to main content
Hits: 155

De Baarnse Literatuurprijs is in 2011 door de Stichting Cultureel Festival Baarn in het leven geroepen als een landelijke wedstrijd in het schrijven van korte verhalen, met als uitgangspunt de lengte van een column. De opdracht is simpel: schrijf een kort verhaal (maximaal 850 woorden incl. titel).

Er wordt elk jaar gewerkt met een thema. In eerdere jaren zijn aan bod geweest: Schaduw, De laatste keer, De foto, Kleur bekennen, De ontmoeting, Metamorfose, Alle tijd van de wereld, Suikerspin, Volle Maan en De laatste trein.

In 2024 is het thema: “HET GASTENBOEK”.

Inzenden van verhalen kan van maandag 18 maart tot en met zondag 14 april.

De deskundige jury bestaat uit vijf leden. Zij nomineren twaalf verhalen en kiezen daaruit drie winnaars. De uitspraak van de jury volgt na 10 juni 2024. De genomineerde verhalen worden in augustus 2024 voor de verkiezing van de Baarnsche Courant Publieksprijs gepubliceerd in het gelijknamige blad.

De winnaars van de schrijfwedstrijd worden als vast onderdeel van het jaarlijkse Cultureel Festival Baarn bekend gemaakt op zaterdag 31 augustus. Traditiegetrouw reikt burgemeester Mark Röell de oorkondes uit. Tijdens de ceremonie worden de verhalen van de prijswinnaars voorgelezen. De beste schrijver mag een creatie van een Baarnse kunstenaar uitkiezen en voor alle genomineerden staat een literaire cadeautas klaar.


Deadline: 14-04-2024 23:30
Bron: https://www.baarnseliteratuurprijs.nl/
Voor verdere informatie over deze schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie/website van deze schrijfwedstrijd