Skip to main content
Hits: 329

Nooit Terug is een festival over taal en het woord. Op zaterdag 29 juni gaat in de historische binnenstad van Dordrecht de derde editie van start. Dichters, singer-songwriters, rappers en andere performers zullen op verschillende podia van zich laten horen. Jij kunt er als dichter een bijdrage aan leveren!

Belangrijk onderdeel van het festival is de dichtwedstrijd. Voel je vrij om mee te doen. Deze editie zijn er twee prijzen: de Nooit Terug Prijs voor Poëzie en een publieksprijs.

Een vakkundige jury zal alle inzendingen beoordelen. De jury selecteert drie gedichten die allen worden voorgelezen. Daarna maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend. Vervolgens kiest het publiek in de zaal de winnaar van de publieksprijs.
Voor de winnaars is er een geldprijs van 300 euro, eeuwige roem en we zorgen voor publicatie in de lokale kranten.

Je bent vrij te schrijven wat je wilt, als de inhoud maar aansluit op het thema van dit jaar: de kleur van de stad’. Kleur is belangrijk in onze woonomgeving. Maar ook mensen kleuren de stad. Of zoals K. Schippers schreef: Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is

Natuurlijk gelden er regels. Zo mag je niet ouder zijn dan 25 jaar. 
Inzenden doe je vóór 1 juni 23:59 uur via: poezieprijs@gmail.com

Wij kijken uit naar jullie inzendingen. Aan de slag met het woord!


Deadline: 01-06-2024 23:30
Bron: https://www.stichtingdestad.com/wordpress/events/dichtwedstrijd-nooit-terug-festival-2024/

Voor verdere informatie over deze schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie/website van deze schrijfwedstrijd