Skip to main content
Hits: 390

Poëzie van A tot Z - 2024: "Welk spel speel jij, dichter?"

Omschrijving

Langs de oude spoorwegbedding tussen Avelgem en Zwevegem realiseerden Marnixring ‘De Vlaschaard’ uit Avelgem, en de gemeentes Avelgem en Zwevegem een eerste poëziepad van station A tot station Z. Poëzie van A tot Z loopt over een periode van 10 jaar: van 2015 tot en met 2024. Jaarlijks worden twee gedichten aan het pad toegevoegd: het winnende gedicht van de poëziewedstrijd en een gelegenheidsgedicht van de curator of gastdichter van het jaar.

Het leek zo ver af, maar nu staat het plots voor de deur: 2024, het 10e jaar ‘Poëzie van A tot Z’. Curator van het jaar is Barbara Delft. Ze koos voor het speelse thema ‘Welk spel speel jij, dichter?’ Gastdichter is Xavier Roelens.

We verwachten veel van deze 10e en finale editie en zijn nu al benieuwd naar jouw gedicht.

Succes!!

Thema poëziewedstrijd 2024: "Welk spel speel jij, dichter?"

‘Poëzie is kinderspel’, schreef Lucebert al. Hij en nog vele dichters hielden het spel met taal en vormen voorop. Paul Van Ostaijen experimenteerde met klanken en typografie, Cees Buddingh’ schreef nonsensgedichten met zelfbedachte woorden. Recenter lieten bijvoorbeeld Peter Verhelst, Maud Vanhauwaert en Radna Fabias de taal dansen.

Met dit speelse thema nodigen we je uit om de poeta ludens, de spelende dichter, in je naar boven te halen: het plezier van het schrijven, het spelen met de bouwblokken van poëzie. Of het nu om klassieke sonnetten gaat, avant-garde, improvisatie of strakke rijmen.

Breng spel in je poëzie, of schrijf poëzie over (het) spel. Hinkel letters bijeen, rijg klanken aan elkaar, stapel beelden op, en bezorg ons je poëtische, maar weldoordachte spielerei.

Laat ons mee spelen, breng ons aan het lachen, overdonder ons met muzikale verzen,… verras ons en bovenal: leef je uit!


Deadline: 29-02-2024 23:30
Bron: https://www.mrdevlaschaard.be/
Voor verdere informatie over deze schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie/website van deze schrijfwedstrijd