Skip to main content
Hits: 272

Poëzienacht dichtwedstrijd: TroostRIJK


In het kader van het Van Rijn Festival* zal op 21 juni 2024 de jaarlijkse Leidse Poëzienacht in de historische burcht van Leiden plaatsvinden. Het programma van de Leidse Poëzienacht zit vol met muziek, dans, kunst en natuurlijk poëzie. Met optredens van gevestigde namen, zoals Rozalie Hirs, lokale/opkomende artiesten en van de winnaar van de Poëzienacht dichtwedstrijd!

Het thema van de avond en van de wedstrijd is ‘TroostRIJK’. Denk hierbij aan vragen zoals: welke rituelen, activiteiten, mensen of dingen bieden ons troost? Is troost altijd iets verdrietigs of kan het ook iets vrolijks zijn? Welke ‘rijkdom’ geeft het troostrijke ons? In wat voor situaties hebben mensen behoefte aan troost? Waarom bestaan er naast goud, zilver en brons ook troostprijzen? Is er überhaupt nog ruimte om te rouwen in onze hedendaagse samenleving? Waar haal jij als individu troost uit? Doe je dat door lange wandelingen te maken langs de kust of door vijftig nieuwe planten aan te schaffen? Nog interessanter: welke rol spelen kunst en cultuur in onze samenleving bij het bieden van troost?

Alle inzending voor de Poëzienacht dichtwedstrijd zullen op poëtische wijze bij de avond betrokken worden. Of je de wedstrijd nu wint of niet, er is een grote kans dat je gedicht ergens tijdens de Leidse Poëzienacht te vinden zal zijn! De winnaar van de dichtwedstrijd krijgt een plekje op het podium aangeboden, een kleine vergoeding voor het optreden en een gratis overnachting bij het openluchthotel.**

Wedstrijdregels:
- Gedicht niet langer dan 32 regels inclusief witregels en titel.
- Het gedicht moet over het thema TroostRIJK gaan.
- Maximaal één gedicht per inzending.
- Winnaar moet kunnen voordragen tijdens de poëzienacht op 21 juni.
- Door deel te nemen accepteer je dat wij het ingezonden gedicht mogen gebruiken tijdens de Leidse Poëzienacht.
Stuur jouw gedicht vóór 31 mei 23:59 naar poezienachtleiden@gmail.com en wie weet mag jij op 21 juni tijdens de Leidse Poëzienacht voordragen!

Vragen? Mail ze naar poezienachtleiden@gmail.com.

* Het Van Rijn Festival is een jaarlijks cultureel festival voor Leiden, georganiseerd door Fields of Wonder van Geert van der Velden, door en voor Leidenaren én de Leidse regio. De Oude en de Nieuwe Rijn zijn de inspiratiebron voor dit festival en vormen het decor waarin dit festival met poëzie, kunst, theater, muziek, dans en ontspanning zich afspeelt.

**Voor één nacht wordt de Leidse burcht omgetoverd tot een gigantisch openluchthotel. Slaap een nachtje onder de Leidse sterrenhemel in de door kunstenaars ontworpen hotelkamers.

Deadline: 31-05-2024 23:30
Bron: https://www.indexbooks.nl/poetry.php?actie=events&menu=Events

Voor verdere informatie over deze schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie/website van deze schrijfwedstrijd