Skip to main content
Hits: 1933

Deelname aan de Schrijverspodiumprijs staat open voor iedereen van 16 jaar en ouder. U kunt uitsluitend meedoen met Nederlandstalige gedichten van eigen hand.

Gedichten worden zowel democratisch (door de deelnemers) als door de redactie van de wedstrijd beoordeeld. Dit levert twee afzonderlijke uitslagen op. Voor beide wedstrijddelen zijn prijzen beschikbaar. Deze editie van de schrijverspodiumprijs worden er vier prijzen uitgereikt. Voor de 1ste, 2e en 3e prijs die democratisch tot stand komen, zijn dit keer respectievelijk geldbedragen van €100,-, €75,- en €25,- beschikbaar, terwijl er ook een prijs van €100,- aan een redactioneel gekozen beste auteur wordt toegekend. U kunt in het democratische wedstrijddeel hooguit één prijs winnen en dat is de prijs behorende bij de plek voor uw hoogst geëindigde gedicht. Bij een gelijk puntenaantal onder de democratische prijswinnaars wordt het (resterende) prijzengeld zo eerlijk mogelijk verdeeld. Met minimaal drie ingezonden gedichten kunt u mogelijk twee prijzen winnen, de redactionele en een democratische.
In totaal mag u maximaal negen gedichten insturen. Voor deelname is één ingezonden gedicht echter al voldoende, maar om in aanmerking te kunnen komen voor de redactionele prijs moet u minimaal drie gedichten inzenden. Meer gedichten inzenden voor beide wedstrijddelen mag, maar dat hoeft niet. Maar maximaal negen gedichten in totaal dus.

Als deelnemer mag u elk ingezonden gedicht op kwaliteit beoordelen. De punten die dat oplevert, worden uiteindelijk opgeteld, waarmee de democratische uitslag een feit is. Tijdens de wedstrijd worden auteursnamen bovendien geanonimiseerd zodat een eventuele reputatie bij de beoordeling geen rol speelt. Uw stem is in ieder geval belangrijk voor de democratische uitslag. En hoe meer u stemt, hoe meer invloed u uitoefent...

Per ingezonden gedicht wordt een inschrijfgeld van €3,- gevraagd en per wedstrijd mag u maximaal 9 gedichten opgeven waarmee u nog niet eerder aan deze wedstrijd deelnam. Ingezonden gedichten mogen niet eerder bekroond zijn met een prijs (hier of elders) en ook niet eerder door een uitgever zijn gepubliceerd: publicatie op literaire websites of in eigen publicaties is geen probleem.

De inzendtermijn voor de 21ste editie van de Schrijverspodiumprijs loopt van 12/05/2023 t/m 10/12/2023. Gedichten beoordelen kan echter tot en met 20/12/2023 16.00 uur, waarna de uitslag diezelfde avond al bekend wordt gemaakt

Bron: https://schrijverspodium.nl/schrijverspodiumprijs/deelname