Skip to main content
Hits: 231

"POLLEKE BUITENBIEB HOUDT WEDSTRIJD ZWERFSTEENGEDICHTEN"

Vrijwilligersorganisatie "Polleke buitenbieb" heeft, naast haar dagelijkse 24/7 gratis uitleen van boeken,   ieder kwartaal een nieuwe schrijfwedstrijd waaraan zowel kinderen als (jong)volwassenen gratis kunnen meedoen (max. 3 inzendingen p.p.), óók zomergasten.

De nieuwe (zomer)schrijfwedstrijd staat dit keer in het teken van "zwerfsteengedichten": een klein eigen gedicht dat met een watervaste (!) zwarte stift op een gevonden (zwerf)steen handmatig wordt geschreven in het Nederlands, Engels of Drents dialect. Wordt het gedicht in een andere taal weergegeven, dan graag een vertaling in het Engels of Nederlands op een papier toevoegen aan uw inzending.
U mag uiteraard uw eigen (voor)naam toevoegen op de steen - ere wie eer toekomt! Heeft u nog gekléúrde watervaste stiften zoals uit de tijd van de "lucky stones": deze zijn vooral geschikt op de kleinere stenen. Op de grotere stenen kunt u ook goed "schrijven" met penseel en acryl(!)verf.

De (zwerf)steen die gebruikt wordt voor het gedicht kan klein zijn, súpergroot, licht van gewicht of zwaar - áls hij maar te tillen is door twee mensen en uiterlijk vóór 1 augustus ingeleverd bij: "Polleke buitenbieb" aan de Laan van het kwekebos 375 in Emmen / Emmerhout (postcode: 7823 kj). 

Dus gaat u wandelen langs Drentse akkers, naar het strand of in het buitenland op vakantie: zoek een mooie ronde of platte steen en schrijf er een eigen klein vers, haiku of rijmend gedicht op. De állergrootste beschreven zwerfstenen zullen rondom de buitenkasten worden tentoongesteld.

Vergeet vooral niet naam, adres, plus de eerste regel van het gedicht op een papier in de brievenbus te gooien. De steen met uw gedicht kunt u achterlaten bij de inleverbak of naast de voordeur van het woonhuis indien de steen te zwaar of supergroot is.
Er zijn weer mooie boeken te vergeven binnen de verschillende leeftijdscategorieën; winnaars krijgen hun prijs thuisbezorgd tezamen met de verkorte versie van het juryrapport. De drie hoofdwinnaars krijgen een extra verrassingsprijs erbij.

De jurering ligt ook nu weer in handen van kinder- en jeugdboekenrecensente Gonny Smeulders - Veltman; tevens schrijfster van toneelstukken voor kinderen, columns en gedichten.


Deadline: 01-08-2024 00:00
Bron:

Voor verdere informatie over deze schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie/website van deze schrijfwedstrijd