Skip to main content

Een uitgever voor je boek?

  • Redactie Schrijverspunt
Manuscript naar uitgever

Je manuscript voorleggen aan Uitgeverij Schrijverspunt

Heb je een manuscript geschreven dat, als werkversie, (bijna) klaar is? Dan breekt het moment aan om na te gaan denken over de wijze van uitgeven. Eigenlijk zijn de verschillende opties terug te brengen tot twee mogelijkheden:

In eigen beheer

Je geeft je manuscript uit in eigen beheer. Dat is volledig zelfstandig mogelijk of met (gedeeltelijke) ondersteuning van een organisatie die kennis en ervaring heeft in het publiceren van een boek.

Het grote voordeel is dat je het eindproduct, jouw boek, volledig zelf kunt bepalen. Je weet 100% zeker dat je boek zal verschijnen op de door jou gewenste manier.

Je betaalt een (beperkte) vergoeding om je boek beschikbaar te hebben voor verkoop in de boekwinkel. Bij verkoop is de winst volledig voor jou.

Schrijverspunt Clusteruitgeverij biedt alle mogelijkheden om je te ondersteunen bij het uitgeven in eigen beheer!

Klik hier voor de mogelijkheden

Door een uitgever

Je kunt je manuscript ter beoordeling voorleggen aan de redactie van een van de uitgeverijen in Nederland en Vlaanderen, of aan een literair agentschap. De uitgever baseert zijn beslissing niet alleen op de kwaliteit en verkoopmogelijkheden van het manuscript, maar ook op de mate waarin het binnen het fonds past.

Of je manuscript zal verschijnen als boek is afhankelijk van de beoordeling door de uitgever. De uitgever bepaalt daarbij, hoofdzakelijk, de definitieve versie als het om bv opmaak, cover, verkoopprijs en dergelijke gaat.

Je hoeft niet te investeren en hebt geen kosten. Per verkocht boek ontvang je een royalty.

Je wilt je boek niet in eigen beheer uitgeven en hebt geen zin om zelf allerlei uitgevers te benaderen?

Je manuscript uitgeven samen met Schrijverspunt!

We begrijpen dat je weinig zin hebt om eindeloos allerlei uitgevers je manuscript toe te sturen en dan maar te hopen dat je op zijn minst een reactie ontvangt. Liever een afwijzing dan geen reactie, wat vaak de praktijk is. Maar je wilt natuurlijk wel graag jouw manuscript als boek in de boekwinkel zien.

Meer kans dat je manuscript uitgegeven gaat worden!

Schrijverspunt heeft niet voor niets als motto: Voor schrijvers door schrijvers. Om die reden bieden we je dan ook de mogelijkheid om je manuscript aan ons voor te leggen en je ontvangt altijd, binnen maximaal twee maanden, een reactie. 100% zeker.

Is Uitgever Schrijverspunt enthousiast over je manuscript en bereid je manuscript uit te geven, dan zorgen wij voor de gehele productie en bieden we je boek ter verkoop aan bij online winkels als bijvoorbeeld Bol.com, Bruna, Ako, Standaard boekhandel, Bookspot, etc en bij de reguliere boekwinkels. Je behoudt zelf de auteursrechten en wij betalen je een royalty per verkocht boek. 
Dat is mogelijk door ons je manuscript en wat aanvullende informatie toe te sturen. Je ontvangt altijd een reactie van ons.

Klik hier voor het toesturen van je manuscript

  • Hits: 19248