Schrijverspunt zorgt voor publicatie van jouw boek

Uitgever Schrijverspunt zorgt voor publicatie van jouw boek
Naast schrijversplatform en clusteruitgeverij is Schrijverspunt zelf ook uitgever. Onze missie is om debuterende en nog onbekende auteurs een kans te geven. We vinden namelijk élk voltooid manuscript een prestatie en de moeite waard om gelezen te worden.
Uitgeverij Schrijverspunt is er voor alle soorten manuscripten en auteurs. Of je nu een complete roman, een gedichtenbundel of een verzameling columns wilt uitgeven, wij nemen alles in behandeling en beoordelen op lezenswaardigheid, tekstkwaliteit en verkoopmogelijkheden.

Bij de beoordeling van een ontvangen manuscript werken we samen met een aantal andere uitgevers. De kwaliteit en werkwijze van deze uitgevers zijn vergelijkbaar met Schrijverspunt, maar vaak hebben ze een fonds voor titels in slechts een bepaald genre. Door het aanbieden van je manuscript maak je dus, door deze samenwerking, meer kans op publicatie van je manuscript.

Is uitgeverij Schrijverspunt enthousiast en besluiten we je manuscript uit te geven, dan zorgen wij voor de gehele productie en bieden we je boek ter verkoop aan bij online winkels als bijvoorbeeld Bol.com, Bruna, Ako, Standaard boekhandel, Bookspot, etc ; bij de fysieke boekhandel is je boek op bestelling verkrijgbaar. Je behoudt zelf de auteursrechten en elke jaar betalen we je een royalty per verkocht boek. 

We leggen je verder niets op. Bij ons dus geen jarenlange contracten of verborgen addertjes onder het gras als het aanleveren van adressen of de verplichte aankoop van je boek. Je boek wordt helemaal gratis en zonder verdere verplichtingen uitgegeven en het eerste exemplaar wordt je zonder kosten toegestuurd. En mocht je hulp en ondersteuning wensen bij de promotie van je boek: op de website geven we veel (gratis) tips en adviezen.

Meer weten? Klik dan eens op onderstaande balken.
JE MANUSCRIPT

Om te kunnen bepalen of we je boek kunnen en willen uitgeven ontvangen we graag je manuscript. Klik op deze pagina op de blauwe button om ons je manuscript toe te sturen. We garanderen dat het te ontvangen manuscript alleen voor beoordeling zal worden gebruikt!

We kijken met alle respect naar elk manuscript dat we ontvangen. Dat doen we kiritisch en met een positieve insteek, want we nemen het uitgeven serieus en dus jouw werk als schrijver ook. We kijken graag of het uitgeven van jouw manuscript binnen onze mogelijkheden past en we verwachten dat het manuscript nog niet eerder is uitgegeven, maar laten we duidelijk zijn: als uitgevers geven we niet elk manuscript uit!

Zijn we na het lezen van je manuscript enthousiast dan geven we je boek graag uit. Zijn we enthousiast maar nog niet helemaal tevreden dan ontvang je advies voor mogelijke verbeteringen om het alsnog door ons te laten uitgeven. Zien we geen mogelijkheid om het uit te geven door ons, dan is er nog geen man of vrouw overboord want dan heeft Schrijverspunt Clusteruitgeverij uitstekende alternatieven om je boek toch uit te kunnen geven.

Het motto van Schrijverspunt is al jarenlang 'Voor schrijvers door schrijvers' en dat maken we waar. Vele andere schrijvers gingen je al voor (een aantal testimonials kun je hieronder lezen). Veelal tot tevredenheid van de lezers die het boek kochten of bijv. leenden bij de bibliotheek. Bij die groep schrijvers die een boek uitgeven kun jij ook horen. Simpelweg door ons je manuscript toe te sturen.

UITGEVER SCHRIJVERSPUNT

Je boek laten uitgeven?

 1.  Om in aanmerking te komen voor de mogelijkheid om je manuscript door Schrijverspunt te laten uitgeven verzoeken we je ons (een gedeelte van) het manuscript toe te sturen zodat we kunnen beoordelen of het inhoudelijk en taalkundig van voldoende kwaliteit is. Dat hoeft nog niet het definitieve manuscript te zijn, daarvoor bestaat later nog de mogelijkheid. Ook maken we een inschatting van de verkoopmogelijkheden. Toesturen van een manuscript, ook al is het een werkversie, met veel taalfouten heeft geen zin.
   
 2. De beoordeling van een manuscript zal 4-8 weken in beslag nemen, e.e.a. mede afhankelijk van het aantal aanvragen. We ontvangen wekelijks aanvragen voor een beoordeling en alle aanvragen worden door ons zorgvuldig in behandeling genomen, maar niet alle aangeboden manuscripten geven we uit. Indien we je manuscript geschikt vinden om uit te geven ontvang je een samenwerkingsvoorstel, waarin alle afspraken duidelijk zijn opgenomen, van de uitgever die je manuscript graag wil publiceren. Vinden we je manuscript (nog) niet geschikt? Dan kunnen we je een aantrekkelijk alternatief aanbieden, zodat je manuscript toch als boek kan worden uitgegeven.
   
 3. Iedere auteur van wie we een boek uitgeven heeft een vast contactpersoon die het hele proces coördineert en begeleidt en vragen kan beantwoorden. Na ontvangst van het definitieve manuscript (zonder typ- en taalfouten), flaptekst e.a. (zie aanleverinstructies/handleidingen) en nadat je je voorkeur hebt aangegeven voor de cover starten we de voorbereidingen om je manuscript als boek uit te geven. Deze voorbereiding neemt meestal zo'n drie maanden in beslag.
   
 4. Het binnenwerk van je boek wordt door ons professioneel opgemaakt in een passend formaat. Je dient hiervoor het definitieve manuscript op de juiste wijze aan te leveren. Rekening houdend met je voorkeur laten we een aantrekkelijke cover voor je boek ontwerpen.  Op de achterkant plaatsen we de barcode van het ISBN. We geven je boek waarschijnlijk uit op basis van Printing on Demand.
   
 5. Je boek wordt standaard in paperbackuitvoering geleverd. Dat wil zeggen: een stevige soft cover, voorzien van een mooie, beschermende laag. De pagina's worden in de rug gelijmd (garenloos gebrocheerd). De cover is in full color.
   
 6. Ter afsluiting van de voorbereidingen laten we een proefdruk van je boek maken. Zijn we daarover tevreden dan ontvang je het eerste exemplaar van je boek en kan de verkoop beginnen! Normaal gesproken zorgen we ervoor dat NBD Biblion twee exemplaren van je boek ontvangt en we sturen (ook gratis) een exemplaar van je boek naar de Koninklijke Bibliotheek!
   
 7. Al vanaf het begin kun je je auteursprofiel invullen en gebruikmaken van diverse handleidingen en de vele verdere (promotionele) mogelijkheden. Daarnaast staan we klaar voor een persoonlijk advies of het beantwoorden van vragen.
   
 8. Een keer per jaar, in het eerste kwartaal, ontvang je een royalty. Ondertussen kun je online, in je auteurspagina de verkoopresultaten volgen. Je ontvangt per verkocht boek een royalty van minimaal 10% van de netto verkoopprijs (excl. BTW).
   
 9. Het is mogelijk maar zeker niet verplicht om met een aantrekkelijke auteurskorting boeken voor eigen verspreiding te bestellen.
VOORWAARDEN

We hebben je (voorlopige) manuscript ontvangen, zijn enthousiast en Schrijverspunt wil je boek gaan uitgeven.

Als auteur dien je vervolgens zorg te dragen voor het aanleveren van een foutloos manuscript conform de instructies/handleidingen. Daarnaast vragen we je je voorkeur voor de cover kenbaar te maken en bijv. de flaptekst te schrijven. Vanzelfsprekend speel je zelf een rol bij de promotie van je boek.

We leggen je verder niets op, geen verplichtingen als het aanleveren van adressen of de aankoop van boekaantallen, maar we verwachten gewoon dat je trots bent op je boek en dit op je eigen manier laat blijken.

Wat doet Schrijverspunt voor je als we je boek gaan uitgeven?

 • Wij zorgen dat je boek een ISBN en barcode krijgt.
 • Na ontvangst van het definitieve manuscript maken wij je boek op en ontwerpen de cover.
 • Wij maken gebruik van de Printing On Demand-service van het CB. De levertijd is binnen 48 uur en dit maakt geen verschil met de levertijd van boeken die bij het CB op voorraad liggen.
 • Wij melden je boek aan bij het CB, waardoor je boek beschikbaar komt voor verkoop in België en Nederland en regelen alle logistieke en administratieve zaken.
 • Wij nemen de boekhandelskorting voor de boekwinkels voor onze rekening.
 • Normaal gesproken zorgen we ervoor dat NBD Biblion twee exemplaren van je boek ontvangt en we sturen (ook gratis) een exemplaar van je boek naar de Koninklijke Bibliotheek!
 • Wij geven je ondersteuning bij de bevordering van de verkoop, door jou, van je boek.
 • Auteurs die een boek (laten) uitgeven kunnen gebruikmaken van een eigen auteursprofiel op de website en daarnaast van alle promotionele mogelijkheden die we te bieden hebben. Deze zijn veelal gratis. Daarnaast is het team van Schrijverspunt beschikbaar voor persoonlijke raad en daad.
 • Wij betalen je elke jaar, in het eerste kwartaal een royalty over de verkoopresultaten: over 1-1000 verkochte uitgaven ontvang je als auteur een vergoeding van 10 % van de netto prijs per verkocht exemplaar (netto prijs = vaste verkoopprijs, minus kortingen en BTW).
 • Als we je boek ook als e-boek uitgeven (niet standaard!) is dat zelfs 15% van de netto prijs.
 • Bij meer dan 1001 verkochte uitgaven ontvang je, over het aantal boven de 1000, als auteur een vergoeding van 15% van de netto prijs.
 • We bieden je de mogelijkheid (maar niet de verplichting) om met een aantrekkelijke korting boekexemplaren voor eigen verspreiding te bestellen. Bij verkoop is de winst dan volledig voor jou!

En dat allemaal zonder zelf te investeren of kosten te maken!

Wil je een serieuze kans maken om je boek door uitgever Schrijverspunt te laten uitgeven? Stuur ons je manuscript!

Nog concrete vragen? Stuur ons een e-mail of kijk bij FAQ.

Heb je geen belangstelling om je boek op royaltybasis te laten uitgeven? Kijk dan eens verder op deze website. We bieden je verschillende  aantrekkelijke mogelijkheden om je boek uit te geven in eigen beheer!