Skip to main content
Categorie: PROZA
Tekstsoort: Kortverhaal
Hits: 652

3500

© Jan sammels op .

“Goedemiddag, heb je wat te doen?” ”Nee, waarom?” “Zullen we naar de dierentuin gaan?  Ikheb gehoord dat AK14 erin is geslaagd een leeuw te maken van organisch materiaal. Hij loopt en brult echt. Ik wil dat wel eens zien.”

“Zijn verblijf ziet er mooi uit, maar veel leven zit er niet in, hij slaapt als een roos. Wat zit hier?” “Brioco’s, wat een prachtige kleurencombinaties hebben ze daarop aan gebracht.” “Zo dat is niet mis, hun batterij gaat meer dan een jaar mee, lees ik hier, bijzonder hoor. Wat zit er in het volgende hok?” “Mensen, grappige entourage hebben ze voor hen gemaakt. Ik lees hier dat het de laatsten zijn, die zijn gevonden in de buurt van Patagonië. Er wordt een fokprogramma opgezet om de soort te behouden.” “Nou, voor mij hoeft het niet, ik heb wel eens een paar van die oude boeken gelezen, daar wordt je niet vrolijk van.” “Wat zou je ervan zeggen als we een scheutje energie gaan halen?” “Goed idee, dan zien we daarna de rest wel.”

feedback bij je tekst

Dank voor het lezen van deze inzending.

info  Lezenswaardig?

info Je kunt hieronder een reactie geven.

Voeg hier je commentaar toe...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Wees de eerste om commentaar te geven.

😐 Alle publicaties bekijken?.

Alle inzendingen zijn te lezen door bezoekers!

Zelf een verhaal of gedicht insturen is alleen mogelijk voor leden. Lid worden is gratis!

Proza is iedere tekst die is geschreven of gesproken in de vorm van gewone taal. Proza kan kunstig in elkaar gezet zijn, zelfs rijm en een metrum (maatsoort) bevatten, maar zodra de vorm van de tekst (met name de vorm van de regels) tot doel wordt en de bladspiegel geen enkele rol meer speelt, is er sprake van poëzie. Hier vind je o.a. Column, Blog, Cursiefje, Kort verhaal, Flitsverhaal.