Skip to main content
Categorie: PROZA
Tekstsoort: Kortverhaal

Kaaskop

© Erik van der Velden op .

De kaarsvlammen flakkeren op het getrommel van mijn vingertoppen. De lichtjes spiegelen in het tafelzilver tot dansende lichtvlekken op het plafond. Mijn maag snauwt: ‘Waar blijft dat eten?’ Ik pets hem stil. De keukendeur vliegt open en de hemelse geur van mijn lievelingsgerecht zweeft me tegemoet. Spaghetti, hoe weet ze dat? Koken kan ze wel, de kleine vrouw uit Sjanghai. Het compenseert haar gebrekkige libido ruimschoots. De borden lijken op Chinese hoeden. Ik staar naar de dampende dradenmassa’s; witte vulkanen met kraters waarin brokkelige lava nasuddert. Mei-Li zet het bord voor mijn neus en glimlacht zelfvoldaan. Ik schenk alvast rode wijn in. ‘Chián-tí per favore,’ bral ik zo Italiaans mogelijk, zoals ik dat ook deed bij Elena, haar beste vriendin. Een Italiaanse die niet kan koken, maar me afgelopen zaterdag op andere manieren verwende. Terwijl ik terugdenk aan die heerlijke nacht laat ik de pastasausvulkaan met mijn vork erupteren. ‘Chinees is wel lekker als tussendoortje, maar ik ga toch voor de Italiaanse pot,’ had ik Elena gezegd.

‘O, ik vergeet bijna het belangrijkste.’ Mei-Li keert zich om en loopt terug naar de keuken. Ik draai alvast slierten om mijn vork; witte, gladde benen die zich innig in elkaar hebben gekronkeld, verhit en geil van de boter uit het vuur van de…
‘Ogen dicht!’ jubelt ze. Haar hakken klakken tot achter me.
‘Wat heb je voor me in petto, liefje?’  
De zweetsokkenlucht die me tegemoetkomt, beantwoordt mijn vraag terstond. Mijn huig blokkeert. Mijn maagmagma klimt op langs mijn slokdarmwand.
‘Vind je kaas niet lekker? Ach, je had natuurlijk liever een Chinees tussendoortje gehad.’ Ze pakt mijn bord op en kiept het uit over mijn hoofd. De draden kruipen als warme glibberwormen richting mijn rug.
‘Alsjeblieft, je Chinees. Staat je trouwens beeldig, een nón lá.’

😐 Lezenswaardig?

Aantal hits

343
Feedback op je tekst

Dank voor het lezen van deze inzending . .

😐 Je kunt hieronder een reactie geven.

Voeg hier je commentaar toe...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Wees de eerste om commentaar te geven.

😐 Alle publicaties bekijken?.

Proza is iedere tekst die is geschreven of gesproken in de vorm van gewone taal. Proza kan kunstig in elkaar gezet zijn, zelfs rijm en een metrum (maatsoort) bevatten, maar zodra de vorm van de tekst (met name de vorm van de regels) tot doel wordt en de bladspiegel geen enkele rol meer speelt, is er sprake van poëzie. Hier vind je o.a. Column, Blog, Cursiefje, Kort verhaal, Flitsverhaal.

Meer lezen of meedoen?

PROZA voor columns, blogs, cursiefjes, flitsverhalen, korte verhalen, etc.

POËZIE voor gedichten, vrije vers, limerick, Japanse dichtkunst, etc.

info  Ook meedoen? Eerst inloggen!

schrijfactiviteiten