Voor schrijvers, door schrijvers
57 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Volksverhalen

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als ongeschreven vertelling richtte een sproke zich tot ongeletterde volwassenen.

De bekende sprookjes kennen we natuurlijk allemaal maar we lezen/horen ook graag verhalen die zelf verzonnen zijn. In deze rubriek bieden we de mogelijkheid om zelf verzonnen sprookjes of een fabel toe te voegen. Gewoon om lekker voor te lezen voor kinderen of wie ze ook maar horen wil.

Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

389 Hits

Publicatie op:
Casper en Jasper (3)

Als hij wat dichterbij komt ziet Casper het hele plaatje. Het kasteel lijkt hermetisch afgesloten en wordt door de particuliere beveiligingsorganisatie “Black Earth” gecontroleerd. Alle beveiligers dragen zwarte kleding wat in het donker niet opvalt. Iedereen onder de 25 jaar is kennelijk welkom. Casper wordt aangezien voor Jasper en geraakt probleemloos naar binnen.

In een van de aanwezige grote zalen is een huisfeest in volle gang. Waar iedereen vandaan komt is hem een raadsel. De testosteron hangt letterlijk in de lucht. Er wordt gedanst in palen en in afgesloten kooien welke doen denken aan martelwerktuigen uit een duister verleden, overal dansen schaars geklede meiden. Het is maar goed dat ouders hier geen weet van hebben.

Elke tiener zegt ja tegen MDMA zo lijkt het terwijl karrenvrachten drank en drugs in en uit gaan. “Als je bitch wil chillen is het geen probleem, dan ga ik erheen” galmt uit de speakers en iedereen heeft het naar de zin De wietlucht hangt als smog in en om het kasteel. Toezicht op een leeftijdsgrens heeft hier duidelijk niet plaats gevonden.

Jasper bevindt zich in het goede gezelschap van diverse leden van de RKOI en champagne en coke gaan hier hand in hand. De meeste leden leven van het vermogen verkregen via hun pa maar sommigen blijken ook zelf wat gepresteerd te hebben. Vrijwel iedereen is met een Ferrari gekomen.

Jasper wordt uitgedaagd om deel te nemen aan een straatrace door de smalle straten van het dorp. Hij kan niet weigeren natuurlijk. Casper ziet kans om sjoemelsoftware te plaatsen in de F-40 van Jaspers keuze. De straatrace begint en er verschijnen telkens 2 Ferrari's aan de start waar er maar 1 van kan winnen. Heldhaftige dorpsbewoners werpen barricades op om de snelheidsmonsters te weren uit het midden van het dorp. Langs het dorp loopt een rivier en bovendien staan er hoogspanningsmasten opgesteld. Het circuit wordt verlegd. Ook Jasper zit vastgesnoerd met de driepuntsgordel van de Ferrari, zodat hij niet weg kan vliegen. Juist als Jasper op volle snelheid in de F-40 langs het dorp racet schakelt een overvliegende drone de sjoemelsoftware in. De Ferrari is onhoudbaar met deze snelheid en Jasper klapt de bocht uit, op een hoogspanningsmast, veroorzaakt zo een bliksemschicht welke onherroepelijk een einde maakt aan zijn leven. Net zo plots als het begon is het voorbij. De auto brandt helemaal uit van Jasper is geen enkel spoor meer te bekennen.

Ordediensten komen in grote getale en vegen het kasteel letterlijk schoon. Zonder pardon wordt iedereen afgevoerd. Niemand haalt het in zijn hoofd om weerstand te bieden. Alle jongeren zonder strafblad werden doorgestuurd naar bureau HALT terwijl de leden van RKOI zich blijvend in moeten zetten voor alle vluchtelingkinderen wereldwijd. Binnen 24 was alles opgeruimd en keerde de rust overal ter wereld weer terug. De malware is door Giegle en Macrostrong tot stoppen gebracht en alle telefoons en computers werken zonder problemen. Het kasteel staat inmiddels weer te koop met een extra zwarte bladzijde in de historie erbij geschreven.

Iedereen keert weer terug naar waar hij vandaan kwam en gaat weer naar school, naar het werk, naar huis. Jasper heeft de mensheid weer laten zien dat samenwerken de oplossing voor vele conflicten blijkt te zijn. Aandacht geven aan elkaar, luisteren naar elkaar. Genieten van de tijd dat je hier mag zijn in plaats van elkaar bekritiseren en bommen te gooien. Alle systemen worden compatibel gemaakt en er nog maar 1 universele oplader voor telefoons. Windows wordt vervangen door het nieuwste systeem Doors waarvan iedereen de broncode krijgt waardoor malware niets meer waard blijkt te zijn. De wapenindustrie is failliet verklaard en de bestaande wapens worden omgesmolten naar windmolens en e-bikes die voor iedereen gratis zijn. Iedereen mag zijn wapens inleveren zonder dat er een straf volgt. Drugs wordt gelegaliseerd en zijn verkrijgbaar via de apotheek. Banken worden afgeschaft en wie geld nodig heeft kan bij de gemeente lenen tegen 0%. Het stikstofprobleem blijkt een grote rekenfout te zijn en er wordt volop klimaatneutraal gebouwd. De wachttijd op een woning is verkort tot zes maanden. Door nieuwe en slimmere bouwmethodes kan iedereen een betaalbare woning vinden, ook in de stad.

Casper is inmiddels weer volop te vinden in Rotterdam. Op de Coolsingel werd hij gezien en toegezwaaid door Gerald. Zelfs Goofy had hem gespot en kwispelde er vrolijk op los.

Zo kwam het dat iedereen Casper weer herkende als het vriendelijk spookje. Hij mocht in elke slaapkamer naar binnen en niemand haalde het in zijn hoofd de andere naam nog uit te spreken.

Iedereen leeft nog lang en gelukkig.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Casper en Jasper (3)"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • De drie Webbetiers (311) Martin Reekers 22-04-2020

    Er was eens, niet zo lang geleden, een land waar de mensen leden aan een vreselijke virale ziekte, zonder dat zelf in de gaten te hebben. De koning van het land had samen met zijn concubine de heks...

    Lees meer: De drie Webbetiers