1 post
 • images/deelname/sprookjeklein.jpg
  Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als ongeschreven vertelling richtte een sproke zich tot ongeletterde volwassenen. De bekende sprookjes kennen we natuurlijk allemaal maar we lezen/horen ook graag verhalen die zelf verzonnen zijn. In deze schrijfactiviteit bieden we de mogelijkheid om zelf verzonnen sprookjes of een fabel toe te voegen. Gewoon om lekker voor te lezen voor kinderen of wie ze ook maar horen wil.
  Maximaal 1000 woorden.
  36 gepubliceerde inzendingen
 • Sprookjes
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

SPROOKJE 2

Publicatie op: 14-08-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

SPROOKJE 2

54 Hits.
Sprookjes zijn best leuk, je kunt van alles opschrijven. Bijvoorbeeld een appel die zingt. Daar is natuurlijk geen bezwaar tegen, als hij het maar een beetje goed doet. Persé het songfestival winnen hoeft niet, maar het moet klinken. Of zoals die peer van peer-age, die zo hard wegreed dat de straatstenen in het rond vlogen. Dat is geen sprookje Jan, dat is waar. Daar gaan we:

Er was eens een prachtige man, waar de Viking-genen vanaf spatten. Iedere ochtend in de spiegel zag hij dat en vond dus dat hij moest trouwen met de mooiste vrouw van de wereld. Hij stuurde alle vrouwen een brief. Ik zoek de mooiste vrouw van de wereld, taille-omvang van 50 cm, gewicht 50 kilo en de vijf schoonheden.

Wekenlang hoorde hij niets, maar toen op een ochtend ging de telefoon. Een meneer vertelde hem dat hij de mooiste vrouw had gevonden, ze zal ’s middags bij zijn huis arriveren.

Op van de zenuwen liep hij al om elf uur in de hal heen en weer, wachtend op het geklingel van zijn bel. Drie uur later was het zover. Hij deed open en ze was waanzinnig mooi. Merkwaardig was een briefje aan haar revers geprikt. Hij las: ‘Ze is nog niet opgewonden, de sleutel heeft ze in haar linkerhand.’
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
SF & Fantasy
ANNO 2100
434
Lezen?
SF & Fantasy
Het interview
292
Lezen?
Hard.
283
Lezen?