1 post
 • images/deelname/vrijeverzen.jpg

  Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  93 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 13-10-2021

Hits: 73

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Anorexia

Aangepast: 13-10-2021
Ze tekende mijn leven
op de muren van de mergelgrotten
waar wij veilig waren
lachten
om de schaduwen en schimmen
in hun vaaglijk wedervaren

Ze schreef mijn adem
op in de paradox van Less is more
waarin wij alles hadden
voordat
toch de schaduwen en schimmen
de grotwanden bekladden

Ik
Hangjeugd

Zij
Holle ogen
Uitgemergelde kop
De binnenkant buitengesloten

Het ideaalbeeld toonde haar gezicht
vanonder een veel te wijde capuchon
toen ze langs ons liep

Was dat je zus?
  
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.10.21
Feedback:
Mooi geschreven! Het kwam me bekend voor maar dat is dan van de voorjaarsbattle. Toen maakte het ook al indruk op me.
Show more
 • Arjan Zuidervliet 15.10.21
  Dank je Connie. Bij nader inzien heb ik het laatste zinnetje ook een keer in de voorbije battle gebruikt.
14.10.21
Feedback:
Prachtig en aangrijpend, Arjan.
Echt heel goed.
Fijn om te horen dat het goed is gekomen met je zus, gelukkig.
Show more
14.10.21
Feedback:
Ik herinner me het gedicht en de zin. Mooi herwerkt, mooie eerste twee strofen. Mooie associaties en combinaties: mergelgrotten, uitgemergeld, less is more en holle ogen, de binnenkant buitengesloten. De laatste zin doet herlezen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Tam
197
Lezen?
55 woordenverhaal
Half
195
Lezen?
Doe ook mee!
168
Lezen?