1 post
 • images/deelname/vrijeverzen.jpg

  Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  93 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 13-10-2021

Hits: 60

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Schipbreuk

Aangepast: 14-10-2021

hij zag alleen
wat hij wilde zien
haar stille verdriet
zag hij niet

hij hoorde alleen
wat hij wilde horen
haar vraag om troost
hoorde hij niet

zij zag en hoorde
en begreep hem niet

'samen' en 'wij'
verlieten het
zinkende schip

ze spoelden aan
op aparte planeten
gescheiden van elkaar

contact:  verloren
afstand:  onoverbrugbaar

 

 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

20.10.21
Feedback:
Erg mooi!
Show more
14.10.21
Feedback:
Mooi sober neergezet.
Show more
13.10.21
Feedback:
Mooi. Het woordje "wij" doet een beetje vreemd aan, maar misschien wil je hiermee aangeven dan het persoonlijk is? De planeten komen uit de lucht vallen, maar landden bij mij weer snel met de laatste twee regels.
Show more
 • Ineke Dijkhuis 14.10.21
  Over 'samen en wij' heb ik lang nagedacht. Ik bedoel ermee, dat er geen 'samen' en geen 'wij' meer is, als de relatie verbroken wordt. De woorden 'samen' en 'wij' worden dan niet meer gebruikt. Het wordt dan 'jij' en 'ik'. Ieder apart.
  Ik ben blij met je waardering, Arjan.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Een kerstsprookje
506
Lezen?
De klok heit negen...
422
Lezen?
55 woordenverhaal
En toen was het stil...
411
Lezen?