SCHRIJFACTIVITEIT: VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Vrije val

Publicatie: | Elle Hart

Ik besloot te gaan dichten
Om mijn leed te verlichten

De eerste dichtregel was net zo slecht
Als de laatste dichtregel

Toch won ik een prijs

Ik besloot nog meer te gaan dichten
Mijn blik op de toekomst te richten

En toen won ik geen prijs meer

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
27.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Herkenbaar. Als je het niet erg vindt blijf ik het toch proberen. Moet je ook doen, al is leed wel populairder dan een hoopvolle toekomst. Wat de boer niet kent dat vreet hij niet. Dit schrijfseltje was waarschijnlijk om de vrije val aan te tonen. Dat is deels gelukt, maar heeft me toch tot nadenken gezet.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elle Hart 28.05.22
    Arjan, allereerst bedankt dat je de moeite hebt genomen om te reageren! Ik heb jouw commentaar een paar keer gelezen, maar ik ben bang dat ik toch niet helemaal goed begrijp wat je over het voetlicht probeert te brengen. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat jouw 'voldoende' gekoppeld is aan het onderwerp van mijn gedicht. Dat wil ik even uitleggen: het gedicht geeft niet mijn persoonlijke mening weer. Je zegt dat het je tot nadenken heeft gestemd. Dat is altijd goed en fijn om te horen!

    Blijf vooral altijd schrijven en jouw eigen weg volgen!

    Lieve groet van Elle

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.